İNGİLTERE’NİN TUTUMU GENEL!

Güncelleme Tarihi:

İNGİLTERE’NİN TUTUMU GENEL
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2021 09:09

İngiltere turizm ülkeleri için dev bir pazar. Tüm dünya bu pazardan az veya çok payını alıyor.

Haberin Devamı

Seyahat İngiliz halkı için gerçekten bir yaşam biçimi ve bu yüzden de tatilden en çok haz alıp eğlenenler onlar. Potansiyeli ve alım gücü bileşkesinde İngiliz turistin dünya turizm endüstrisinde belli bir ağırlığı olduğunu biliyoruz.

Önceki yıllarda ülkemizde ağırlıklı olarak Dalaman bölgesine, Bodrum’a ilgi gösterir ve özellikle de bu bölgelerimizdeki pansiyon benzeri işletmeleri doldururlar ve de bölge ekonomisine önemli katkı yaparlardı.

Daha sonraki yıllarda ise turizmin başkenti Antalya’yı keşfettiler ve bu defa rotalarını beş yıldızlı otellere çevirdiler. Belek bölgemizde yer alan nitelikli golf sahaları ve elbette donanımlı Belek otelleri İngiliz turistin yeni gözdesi oldu.

Artık her segmentte konaklama tesisinin kendine özgü bir İngiliz turist portföyü oluşmuş durumda. Ayrıca doğaya ve kültürel hazineye olan özel ilgileri nedeniyle kültür turizminin de önde gelen temsilcileri İngiliz turistler.

Haberin Devamı

Deniz kenarlarındaki irili ufaklı balık restoranlarındaki keyifli anlarına sıklıkla rastlarız İngiliz turistin. Bu anlamda sadece konaklama tesislerine değil etraftaki muhtelif işletmelere de para bırakırlar.

Bu günlerde ise İngilizlerin tatil fikrini genel anlamda ötelemeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. İngiliz hükümeti pandeminin etkilerinden tamamen sıyrılmayı hedeflemiş gibi görünüyor ve bu yüzdende bazı yeni kararlar almayı sürdürüyor. Bunu en net olarak da uçuşların daha ileriki tarihlere ertelenmesi üzerinden okuyabilmek mümkün. Pandemi ile ilgili olarak yaşadıkları bunca sıkıntının ardından yeni bir sıkıntı daha yaşamak istemedikleri çok açık.

Son olarak Akdeniz çanağındaki iki güçlü rakibimiz İspanya ve Portekiz’e dair aldıkları yeni kararlar da sanki bu kararlılığın bir başka ifadesi. Komşumuz Yunanistan da bilindiği üzere önemli ölçüde İngiliz turistten ihya olan bir ülke ancak onlar da İngiltere‘den başlatılması beklenen uçuşlarla ilgi olarak sıkıntıda.

Sonuç olarak tüm diğer turizm ülkeleri gibi biz de İngiltere’nin vereceği kararlara odaklanmış olarak bekleyişimizi sürdürüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!