İngilizce çiftlik

Güncelleme Tarihi:

İngilizce çiftlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 14:22

İngilizce çiftlik

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Özel Has Okulları'nın Geyikbayırı'nda 14 bin metrekare alanda kurduğu eğitim çiftliğinde öğrenciler müfredat dersleri haricinde doğa eğitimi de alıyor. Doğa sporlarından domates, soğan yetiştiriciliğine kadar tüm doğal aktivitelerde ise yaşam dili olarak İngilizce kullanılıyor.
Antalya'da Özel Has Okulları Türkiye'de ilk denilebilecek bir uygulama başlattı. Antalya'nın gözde doğal alanlarından Geyikbayırı'nda öğrencilerin doğa bilincinin de geliştirilmesi amacıyla bir çiftlik kuruldu. Normal müfredat derslerinin haricinde öğrenciler domates, biber, salatalık gibi çeşitli sebzeleri kendileri dikim, bakımı yapıyorlar. Çiftlikte öğrenciler için doğal alanda çadırda kamptan ve doğa yürüyüşüne birçok doğa sporu da öğretiliyor. Tüm bu doğa eğitimleri sırasında ise öğrenciler yaşam dili olarak İngilizce kullanıyor.
ÇİFTLİĞİN YAŞAM DİLİ İNGİLİZCE
Öğrencilerinin ezberden uzak, üreterek, yaparak ve deneyimleyerek öğrenmeleri amacıyla Özel Has Okulları bünyesinde Türkiye'de bir ilk olarak Eğitim Çiftliği oluşturduklarını belirten Okul Müdürü Seçil Çimen, öğrencilerin derslere paralel olarak atölye çalışmaları ve etkinliklerini yaşam dili tamamen İngilizce olan Has Çiftlik'te gerçekleştirdiklerini kaydetti. Okul olarak eğitimde faydası kanıtlanmış yeni yaklaşımları uygulamanın öğrencilerin başarılarının artmasında etkili olduğunu düşündüklerini belirten Çimen, çocukların yetişme dönemlerinde karşılaşmaları gereken sosyal ve doğal ortamlardan uzak kalmaları stres ve kaygının 7 yaşındaki çocuklarda dahi gözlemlenir hale gelmesine yol açtığını söyledi.
GEYİKBAYIRI'NDA 14 BİN METREKARE
Çimen, Geyikbayırı'nda yaklaşık 14 bin metrekare alan üzerindeki çiftliğin doğayla iç içe sınıfları, çimle kaplı eğlence ve macera alanları, evcil çiftlik hayvan bakımı, her öğrenci için ayrılan özel ekim dikim alanlarında tarım gibi birçok etkinliği bünyesinde barındırdığını anlattı. Has Çiftlik'te öğrencilerin 4 ayrı açık hava sınıfında eğitim gördüklerini dile getiren Çimen, “Bu sınıflar yani atölyeler kış mevsiminde üzerinde kestane pişirilen, mısır patlatılan kuzinelerle ısıtılıyor, yazın ise yalnızca üstü kapalı olarak kullanılıyor. Has Çiftlik'teki yoga atölyelerinde yoga yapılıyor, mutfak ve el sanatları atölyeleri öğrencilerin el becerilerini geliştirirken, yaptıkları yemeklerle bilinçli beslenme hakkında bilgi kazanmalarını amaçlıyor" dedi.
HAYVAN SEVGİSİYLE BÜYÜYORLAR
Öğrencilere, hayvanları tanıma, sevme ve bakımları ile ilgilenme fırsatı veren Has Çitlik'te eşek, kuzu, tavşan, ördek, köpek, hindi, tavus kuşu, tavuk, güvercin gibi çiftlik hayvanlarını öğrenciler besliyorlar. Çiftlikte öğrenciler bu yıl 10 adet kovan üzerinden arıların gelişimini uzman öğretmen eşliğinde takip ederek bal, balmumu, polen, arısütü, propolis arı sütü gibi kavramlar hakkında bilgi sahibi oluyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!