İmar barışı uzadı turizmci sevindi

Güncelleme Tarihi:

İmar barışı uzadı turizmci sevindi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2019 10:46

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’nda ,yapı kayıt belgesi almak için yapılan başvuruların 15 Haziran’a kadar uzatılması turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

İMARDA EK SÜRE HEYECANI 

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’nda yapı kayıt belgesi almak için yapılan başvuruların 15 Haziran’a kadar uzatılması turizmciler başta olmak üzere pek çok sektörü sevindirdi. ‘İmar Barışı’nda yapı kayıt belgesi ödemeleri için de son tarih 30 Haziran’a ertelendi. Başvuruların devam ettiği 6 ay süresince kamu bankalarının kredi imkanları da sürecek.

TURİZMCİ NEFES ALDI
İmar barışı düzenlemesinde tüm başvuruların sağlıklı biçimde tamamlanabilmesi için sağlanan süre ve ödeme kolaylığının turizm sektörünü sevindirdiğini dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kararı vatandaştan esnafa herkesi ilgilendiren çok önemli bir adım olarak değerlendirdi. Turizm sektörü olarak, imarla ilgili bir taleplerinin olduğunu belirten Ayık, tahsisli arazilerle ilgili de prosedürlerde kolaylık sağlanmasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

800’E YAKIN TAHSİSLİ ALAN
Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarında 800’e yakın ormandan tahsisli arazi olduğu yönünde bilgi veren Osman Ayık sözlerine şöyle devam etti:
“Tahsislerin uzatılmasıyla ilgili süreç, birçok prosedürün 2018’de yetişmemesi nedeniyle çok sıkıntılı geçti. Tahsisler ve orman tahsislerinde birçok müracaat neticelendirilmedi. Bakanlıktaki arkadaşlarımız cansiperane biçimde yetiştirmeye çalıştılar. Tahsisli yapı müracaatları için de süre tanınmış olması sektörü çok rahatlatıcı bir adım oldu. Ancak bu alanlar için daha detaylı bir çalışma yapılması gerekiyor. İnsanların önlerini görmelerini sağlamak için düzenlemelerle ilgili bilgilendirmelerin son dakikaya bırakılmamasını istiyoruz.”

TESİSLERİ YENİLEME İMKANI
Hem ‘İmar Barışı’ hem de tahsislerin uzatılmasının turizm sektörüne çok büyük faydalar sağlayacağını dile getiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da “Başvuralar için yapılması gereken ödemeler çok yüksek olduğu için turizmci kışa girerken bir finans problemi yaşamıştı. Hem verilen sürenin uzatılması, hem de ödeme kolaylığının tanınması, 2018’de orta seviyelerde seyreden imar barışı başvurularını yukarı çekecektir. Tahsis sürelerinin uzatılması da bizim için çok büyük bir avantaj. Çünkü yıpranan eski tesislerimiz vardı. Tahsis süreleri dar olduğu için yeni tesis yapmakta zorlanıyorduk” dedi.

BAKMADAN GEÇME!