Güncelleme Tarihi:
TURİZMDE 2020 sezonu koronavirüs önlemleriyle başladı. Salgın öncesi tatilciler gidecekleri otellin denize, kent merkezine göre konumunu ve tatil imkanlarını merak ederken şimdiki temel soru hijyen önlemlerinin seviyesi. Bizde yeni dönem için alınan önlemleri Belek’te test ettik. Konaklayacağımız otelin sınırlarına girer girmez ateş ölçümleri yapılmaya başladı. Ana bina dışında yapılan ölçümler, resepsiyon önünde termal kameranın yaptığı ölçümle devam etti.
YEMEĞE EL SÜRMEK YOK
Her şey dahil sisteminin vazgeçilmezi açık büfeler büyük bir değişim geçirmiş. Ana yemek ve ızgaraların hazırlandığı büfelerin önünde cam bariyerler var. Camın arkasından bakarak seçtiğiniz yemeği görevlilerin hazırlamasını bekliyorsunuz. Diğer tercihler için menüler hazırlanmış. Ana yemek dahil tüm ürünler paketli biçimde önünüze geliyor.
ODAYA 24 SAAT HAVALANDIRMA
Otel odaları ultraviole makineleriyle sık sık dezenfekte ediliyor. Housekeeping personeli odalara maskelerini ve eldivenlerini takarak giriyor. Oda ve banyolardaki hijyen paketleri ve çatal, bıçak gibi tek kullanımlık buklet malzemeleri ambalajlar içinde sunuluyor. Kat şefleri tarafından odalardaki tüm detaylarla ilgili dikkatli kontroller yapılıyor. Tatilcilerin otelden çıkarken yaptırdıkları check out işlemlerinden sonra oda 24 saat boyunca kimseye verilmiyor ve havalandırılıyor.