HİJYENİK TATİL BÖYLE OLACAK

Güncelleme Tarihi:

HİJYENİK TATİL BÖYLE OLACAK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2020 09:16

Koronavirüs salgını her şey gibi tatil anlayışını da değiştirdi. Hürriyet muhabiri Ceren Deniz de 2020 model tatilin nasıl olacağını Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden biri olan Belek’te test etti.

Haberin Devamı

TURİZMDE 2020 sezonu koronavirüs önlemleriyle başladı. Salgın öncesi tatilciler gidecekleri otellin denize, kent merkezine göre konumunu ve tatil imkanlarını merak ederken şimdiki temel soru hijyen önlemlerinin seviyesi. Bizde yeni dönem için alınan önlemleri Belek’te test ettik. Konaklayacağımız otelin sınırlarına girer girmez ateş ölçümleri yapılmaya başladı. Ana bina dışında yapılan ölçümler, resepsiyon önünde termal kameranın yaptığı ölçümle devam etti.

HİJYENİK TATİL BÖYLE OLACAK

ULTRAVİOLE TEMİZLİK
Buradaki sınır değer 37.5 derece. Eğer çıkan rakam bunun üzerindeyse, tesis yöneticilerinin e-posta adreslerine otomatik uyarı mesajı düşüyor. Tatilci ise koronavirüs testi için en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor. Lobide bulunan el dezenfektanını kullandıktan sonra özel olarak hazırlanmış sosyal mesafeye düzeneğinden geçerek resepsiyonda kayıt işlemlerini gerçekleştirdik. Kayıt sırasında temas edilen her şey resepsiyonda bulunan ultraviole sterilizasyon cihazıyla dezenfekte edildi.

Haberin Devamı

HİJYENİK TATİL BÖYLE OLACAK

PAKETLİ ÜRÜNLER
Odalara çıkış için kullanılan asansörleri sadece 2 kişi kullanabiliyor. Odaya girdiğinizde kişisel kullanım için hazırlanan tüm ürünlerin paketlenmiş olduğunu görüyorsunuz. Oda dışındaki tüm noktalarda sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlemeler yapılmış. Masalar, şezlonglar arasında en az 1,5 metre mesafe var. En önemli değişim ise restoran bölümünde.

YEMEĞE EL SÜRMEK YOK
Her şey dahil sisteminin vazgeçilmezi açık büfeler büyük bir değişim geçirmiş. Ana yemek ve ızgaraların hazırlandığı büfelerin önünde cam bariyerler var. Camın arkasından bakarak seçtiğiniz yemeği görevlilerin hazırlamasını bekliyorsunuz. Diğer tercihler için menüler hazırlanmış. Ana yemek dahil tüm ürünler paketli biçimde önünüze geliyor.

Haberin Devamı

ODAYA 24 SAAT HAVALANDIRMA
Otel odaları ultraviole makineleriyle sık sık dezenfekte ediliyor. Housekeeping personeli odalara maskelerini ve eldivenlerini takarak giriyor. Oda ve banyolardaki hijyen paketleri ve çatal, bıçak gibi tek kullanımlık buklet malzemeleri ambalajlar içinde sunuluyor. Kat şefleri tarafından odalardaki tüm detaylarla ilgili dikkatli kontroller yapılıyor. Tatilcilerin otelden çıkarken yaptırdıkları check out işlemlerinden sonra oda 24 saat boyunca kimseye verilmiyor ve havalandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!