HER SEZONUN ÖYKÜSÜ FARKLI!

Güncelleme Tarihi:

HER SEZONUN ÖYKÜSÜ FARKLI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 09:04

Parlak ya da sönük, nasıl geçmiş olursa olsun her sezonun kendine özgü farklı öyküsü mutlaka vardır.

Haberin Devamı

Hikâyenin kendine özgü olması aslında o sezona dair özellikle turizm coğrafyamızda cereyan eden her türlü gelişme ile doğrudan ilintili bir durumdur.

Dünyayı daha önce hiç yaşamadığımız bir deneyimle kıskıvrak yakalayıp dengeleri altüst eden ve iki koca yıla mal olan pandemi illetinden zaman zaman yaşadığımız muhtelif siyasi ve ekonomik krizlere dek her sezonu bir şekilde etkileyen öykülerden söz ediyoruz.

Söz konusu bu krizler çoğu zaman boyutları ölçüsünde öyküleri şekillendirerek özellikle de bizim sektörümüzün istediğimiz noktada bir yön tayin edebilmesini zorlaştırmıştır. Şu günlerde ise hiç arzu etmediğimiz üzücü Rusya - Ukrayna savaşı ile birlikte yeni ve bambaşka bir öyküye tanık oluyoruz.

Aslında hiç beklenmedik bir şekilde oldukça parlak bir sezona dönüşüveren tuhaf bir öykü.
Turizmin başkenti Antalya semalarını yeniden şenlendiren uçak trafiğiyle gelen ve sektöre gerçekten de nefes aldıran sonuçları itibarıyla yüzleri güldürecek bir sezonu yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Sözünü ettiğimiz sonuçları elbette bizim her anlamda arzu ettiğimiz ideal sonuçlar olarak görmemekle birlikte bunca sıkıntılı sürecin ardından bizi tekrar heyecanlandıran sonuçlar olarak değerlendirmek durumundayız.

Bu sezonun bana göre en önemli parametresi kuşkusuz yıllardır alışageldiğimiz ana pazar kolaylığından sıyrılarak pazar zenginliği oluşturma bilincine bu denli yaklaşabilme hamlemizdir.
Bu hamle hiç şüphe yok ki bizi çok daha zengin bir pazar yelpazesinin yanı sıra aynı zamanda çok daha doğru bir fiyata ulaşabilme yolunda da kamçılamıştır. Diğer taraftan böylesi bir hamle bizi mutlaka daha nitelikli bir turizm gelirine taşıyacak güçlü bir hamle olmalıdır.

Sezon öyküleri ve beraberinde gelişen sonuçları bir tarafa, bizler her türlü öykü ve sonuca rağmen turizm hareketimizin geleceğine dair temel unsurları sağlam bir şekilde oluşturup kararlılıkla ve cesaretle uygulamaya koymalıyız.

Nitelikli turizm yapabilme kararlılığımızın bizi kesinlikle gerçekten hak ettiğimiz çok daha parlak sonuçlara ulaştıracağına olan inancımız en güçlü motivasyon kaynağımız olmalıdır.

Haberin Devamı

Yine farklı öykü ve de sonuçlara göre şekillenecek rakamsal dokunuşların temelde ulaşmak istediğimiz ve bizi yarınlara taşıyacak DOĞRU FİYAT kararlılığımıza her hangi olumsuz bir etki yapmasına kesinlikle izin vermemeliyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!