'Hayrola birader' cinayetine 15 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Hayrola birader cinayetine 15 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 10:08

'Hayrola birader' cinayetine 15 yıl hapis

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da bakışlarından rahatsız olup 'hayrola birader' dediği Yörük Öztaş'ı bıçakla öldürmekten yargılanan 25 yaşındaki Ahmet Gözekçi, tahrik ve takdir indirimi yapılarak 15 yıl hapse mahkum edildi. Cinayete iştirakten yargılanan 4 sanık ise beraat etti.
Olay geçen yıl 24 Nisan gecesi Muratpaşa İlçesi'nde 'Zeytinköy' olarak tanınan Yeşildere Mahallesi'nde meydana geldi. Gece yarısı bir çıkmaz sokağın arasında bıçaklanarak öldürülmüş bir ceset bulundu. Yapılan araştırmada cesedin uyuşturucu madde bağımlısı olduğu öne sürülen Yörük Öztaş'a ait olduğu tespit edildi.
Cesedin bulunduğu akşam mahalledeki marketin önünde Yörük Öztaş'ın kavgaya karıştığı tespit edilince olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 25 yaşındaki Ahmet Gözekçi, 36 yaşındaki Devrim Özcan ve 27 yaşındaki Mehmet Şirin Yanzı tutuklandı. Olay sırasında markette oldukları iddia edilen 33 yaşındaki Yaşar Hakikat ile suça sürüklenen çocuk 17 yaşındaki Hasan H. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında Yörük Öztaş'ı 'kasten öldürmek' suçundan dava açıldı. Toplam 5 sanıklı davada Yörük Öztaş'ın tırnaklarında tespit edilen DNA örnekleri sanıklara ait çıkmayınca, tutuklu yargılanan Ahmet Gözekçi dışındaki diğer iki sanık da tahliye edildi. Dava 8'inci duruşmada sonuçlandı. Dün yapılan karar duruşmasına sanıklardan Mehmet Şirin Yanzı dışındaki dört sanık ile tarafların avukatları hazır bulundu.
Duruşmada tek tutuklu sanık Ahmet Gözekçi olayla diğer sanıkların ilgisinin olmadığını söyledi. Sanık Gözekçi olayın meydana geldiği akşam bira içmek için dışarı çıktıklarını, marketin önünde araçta otururken yanlarına gelen bir kişinin kendilerine baktığını söyledi. Bu kişiye "Hayrola birader birine mi benzettin" diye sorduğunda kendisine küfürle karşılık verdiğini iddia eden Gözekçi, "Maktül ben aracın içindeyken birkaç defa yanıma geldi. Her defasında git dememe rağmen gidip geldi. Her geldiğinde bana küfür etti. En son geldiğinde elini beline attı. Ben daha önce silahla vurulduğum için o anda panikledim. Geriye çekilerek kendimi koruma kastıyla bıçağı savurdum. Maktul benim önümdeydi. Çok pişmanım keşke onun yerine ben ölseydim" dedi.
Sanığın avukatı Aziz Çetin de maktülün müvekkilini kışkırtıp tahrik ettiğini söyledi. Bu nedenle de yargılamada bu unsurların dikkate alınmasını talep eden avukat Çetin, tahrik ve takdir indirimi yapılmasını istedi. Diğer sanıklar ise beraatlerini istedi. Öldürülen Yörük Öztaş’ın ailesinin avukatı Özden Saldıran ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Yapılan müzakereden sonra suça sürüklenen çocuk Hasan H. ile sanıklardan Devrim Özcan, Mehmet Şirin Yanzı ile Yaşar Hakikat’ın beraatine karar veren mahkeme tutklu yargılanan Ahmet Gözekçi’yi ise Yörük Öztaş’ı kasten öldürmekten ömürboyu hapse mahkum etti. Maktulün olaya sebebiyet veren haksız bir davranışı nedeniyle bu olayın meydana geldiğine karar veren mahkeme, sanığa haksız tahrik indirimi uygulayarak verilen cezayı 18 yıla düşürdü. Sanığa takdir indirimi de yapan mahkeme verilen cezayı 15 yıla indirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!