Hasan Özderin Makale Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Hasan Özderin Makale Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 10:25

Hasan Özderin Makale Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Haberin Devamı

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi ile Özderin Avukatlık Bürosu tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hasan Özderin Makale Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

AÜ Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dülger, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gazi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Arıcı, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Özderin Avukatlık Bürosu sahibi Mesut Özderin, eşi Nurten Fidan Özderin, annesi Penbe Özderin, oğlu Alper Özderin, avukatlar ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Yarışma, Türkiye'de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin hukuk fakülteleri lisans öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. 'Nasıl Bir Hukuk Eğitimi' konulu yarışmaya çeşitli üniversitelerden 40 öğrenci katıldı. Hukukçu akademisyenlerden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda birinciliği Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Enes Berk Erdem, ikinciliği Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Fatma Nur Batır ve üçüncülüğü Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Mehmet Akyol kazandı. Dereceye giren öğrencilere plaketin yanı sıra birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ödül verildi.
Mesut Özderin, her yıl farklı başlık altında düzenlenen Hasan Özderin Makale Yarışması'nın yedincisinin 'Nasıl Bir Hukuk Eğitimi' konusunda gerçekleştirildiğini söyledi. Mesut Özderin, “7 yıl öncesinde makale yarışmasına başlarken sanıyorum hiç birimiz bu kadar uzun soluklu olacağına ihtimal vermemiştik. Artık bundan sonrasında, bu yarışmalara verdiği destek nedeniyle adını bu vesile ile ayrıca anmak istediğim, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı değerli dostum Prof. Dr. Tekin Memiş Hocamın deyimiyle, bize vacip hale gelen bu yükümlülüğümüzü ilerleyen yıllarda da devam ettirmek konusunda kararlılığımız sürmektedir" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE İLHAM KAYNAĞI YARIŞMA
Yayımlanmaya değer eserlerin Hukuk Fakültesi dergisinde makale olarak düzenli yayımlandığını vurgulayan Mesut Özderin, bu yarışmadan sonra Mimarlık Fakültesi, Basın Yayın Fakültesi ve bir dernek tarafından benzer yarışmalar düzenlenerek tüm Türkiye'ye ilham kaynağı olduklarını söyledi.

GELECEK YILIN KONUSU 'ALTERNATİF UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ'
Özderin, “Geleneği bozmamak adına sekizinci Hasan Özderin Makale Yarışmasının konusunu da yine gündemle özdeş olarak, gündeme katkı sağlamak için 'Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri' olarak belirledik. Duyurulması için, daha çok öğrencinin katılımı için herkesin desteğini beklediğimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Eğitim zor iş, hukuk eğitimi ise çok çok daha zor bir iş. Yarışma birincimizin makalesinin final cümlesi ile Amerikan yargıç ve Harward Hukuk Fakültesinde profesörlük yapmış Felix Ferrar'ın bir mektubunda da dediği gibi; Hukuk, hukukçular ne ise odur" diye konuştu.
Tören prokol mensuplarının ve ödül alanların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!