HALK İSTEMEZSE YOL YERİNDE KALIR

Güncelleme Tarihi:

HALK İSTEMEZSE YOL YERİNDE KALIR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2020 11:28

Finike’deki portakal bahçelerine zarar vereceği düşüncesiyle tepkilere neden olan otoyol projesiyle ilgili Hürriyet’e açıklamada bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Yolun kıyıdan kaldırılması ve daha kuzeye kaydırılması fikri doğrultusunda bir ön çalışma yapıldı. Halkımızın istemediği hiçbir projeyi yapmayız” dedi.

Haberin Devamı

FİNİKE-Demre-Kaş güzergâhında planlanan bölünmüş yol projesinin Finike’deki portakal bahçelerine zarar vereceğini savunan ilçe belediyesi ve çevre derneklerine AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’dan yanıt geldi. Projenin tüm detaylarını ve şu ana kadar yürütülen çalışmaları Hürriyet Akdeniz’e anlatan Uslu, “Halkımızın istemediği hiçbir projeyi yapmayız ve yaptırmayız” diye konuştu.

HALK İSTEMEZSE YOL YERİNDE KALIR

HALK NE DERSE O OLUR
Sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileriyle konunun tartışıldığını vurgulayan Uslu, “Kamuoyunun sesine uyacağız. ‘Bu yol denizin kenarında kalsın, imar ile tarım sınırının kesiştiği noktaya kaydırılmasın’ denirse, yol yerinde kalır. Finikelinin istediğini yapar ve istemediğini yapmayız. Bu yol sahilden de devam etse, 500 metre kuzeye kaydırılsa da, Antalya- Kaş-Kalkan-Fethiye bölünmüş yol çalışmamızı etkilemez” dedi.

Haberin Devamı

TURİZM HASSASİYETİ
Yol güzergâhının değiştirilmesine yönelik fikrin nasıl gündeme taşındığını da anlatan Uslu, şöyle devam etti: “Finike-Kumluca arasında denizi ve kıyıyı şehirden, yerleşim noktalarından ayıran bir yol var. Bu yol pansiyonculuğun ve turizmin gelişimine engel oluşturuyor. Çünkü denize ulaşabilmek için şehirler arası bir yolu geçmek gerekiyor. Seçim döneminde bu yolun daha kuzeye kaydırılması ve ilçe ile denizin birleşmesi talepleri geldi.”

ÖN ÇALIŞMA YAPILDI
“Bu talep de karayollarına iletildi. Yolun kıyıdan kaldırılması ve daha kuzeye kaydırılması fikri doğrultusunda bir ön çalışma yapıldı. Tüm bu düşüncelerle karayolunun imar-tarım sınırına kaydırılması, sahildeki yolun kaldırılarak, butik turizm amaçlı değerlendirilmesi hususunda ön çalışmalar yapılmaya başlanılmıştır. Yolun tamamen tarım içine kaydırılması değil, tarım-imar sınırından geçmesi üzerine çalışmalar yapılmıştır.”

PORTAKALI KORUYORUZ
Finike portakalı bir markadır. Finike portakalını korumak, marka değerini arttırmak, tarım alanlarının imara kurban gitmesine engel olmak için çalıştık, çalışıyoruz. Finike Ovasını biz tarımsal sit ilan ettik, mutlak korunacak tarım alanı haline biz getirdik. Finike Ovası tarımsal sit alanıdır yani hiçbir şekilde imara açılamayacak, yapılaşmaya izin verilemeyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!