HAFİFE ALMANIN AĞIR FATURASI

Güncelleme Tarihi:

HAFİFE ALMANIN AĞIR FATURASI
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2021 09:34

Maç öncesi kaleme aldığım yazımda ‘Antalyaspor mu? Alanyaspor mu?’ diye başlık attım.

Haberin Devamı

Devamında Alanyaspor’un kadro yapısıyla, sergilediği performansla favori olduğunu, ancak maçın sahada kazanıldığını belirtmiştim. Çünkü Antalyaspor’un genç çalıştırıcısı Nuri Şahin’in takıma her geçen gün daha pozitif bir oyun oynattığını, alışılmışın aksine savunma değil, sürekli gol düşünen bir oyun sistemini öğrencilerine benimsetmeye çalıştığını dile getirdim. Nihayetinde dediğim gibi favori olan değil, sahada daha çok koşan, daha çok savaşan ve daha çok isteyen kazandı. Bu birileri için sürpriz olsa da benim için olabilecek bir sonuçtu.

POZİTİF OYUN DEVAM EDİYOR
Yine teknik adamların sahaya süreceği kadro ve oyun sisteminin galibiyette rol alacağını yazdım. Göreve geldiğinden beri defansif bir oyun sistemini benimseyeceğini düşünen rakip takım çalıştırıcılarını Nuri Şahin’in şaşkına uğrattığını görüyoruz. Sivasspor ile başlayan pozitif futbol Alanyaspor maçıyla devam etti. Sahaya hücum ağırlıklı bir kadro süren rakip teknik adamlar, genç çalıştırıcı Nuri Şahin’in oynattığı dirençli futbol karşısında hamle yapmakta zorlanıyor. Hal böyle olunca cepte keklik gördükleri Antalyaspor’un agresif futbolu karşısında çaresiz kalıyorlar. Rıza Çalımbay ve Hakan Keleş’ten sonra Bülent Korkmaz da ‘hafif’ görmenin faturasını ağır ödedi.

Haberin Devamı

BİR HAFTADA DEĞİŞİM
Tabii futbolcuların sergileyeceği oyun da önemliydi. Antalyaspor’da Nuri Şahin’in gelişiyle oyuncuların performansında belli bir yükseliş var. Özellikle de genç futbolcuların ortaya koyduğu güzel oyun her geçen gün kendisini iyice hissettiriyor. Bir hafta önce Hatay deplasmanında yaptığı hata nedeniyle takımının yenilmesine neden olan Bünyamin Balcı, Antalya derbisinde Alanyaspor’un savunma kilidini açan kişiydi. Genç futbolcunun bir hafta sonra bu kadar başarılı ve direkt sonuca etki etmesi öyle sanıldığı kadar kolay olmadı. Hata sonrası kendisine sarılıp teselli eden Nuri Şahin, Bünyamin’in kabuğuna çekilmesinin önüne geçti. Tabii Alanyaspor maçına daha hırslı çıkmasını da sağladı. Sonuç ortada.

GÜZEL GÜNLER YAKIN
Antalyaspor’un genç futbolculara önem verdiğini biliyoruz. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Alanyaspor karşısında alınan 3 farklı galibiyette gençlerin maça damga vurduğunu gördük. Bünyamin Balcı, Doğukan Sinik, Gökdeniz Bayrakdar ve Mukairu gibi futbolcular günden güne dikkat çekmeye başladı. Birçok Süper Lig takımı bu genç oyuncuları takibe aldı. Hatta ilgilenmeye ve kadrolarında görmek için hamle yapmaya bile başladılar. Bu kadar genç futbolcuya aynı anda kaç takım şans veriyor bilmiyorum. Ancak bu cesareti gösteren Antalyaspor, bunu devam ettirirse ileride daha güzel günler görecek gibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!