GÜVENLİ UÇUŞ KUYRUĞU

Güncelleme Tarihi:

GÜVENLİ UÇUŞ KUYRUĞU
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2021 10:04

Koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya Havalimanı’nda yolculardan istenen belgeler, işlemlerin uzamasına ve uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Havalimanı ağustosun son haftasında Avrupa uçuşlarında ilk 10’a girdi. EuroControl tarafından yapılan belirlemeye göre 23-29 Ağustos’ta en çok uçuş yapılan havalimanı sıralamasında 1015 uçuş ile İstanbul İGA ikinci sırada yer alırken, Antalya Havalimanı da 764 uçuşla Türkiye’den listeye giren ikinci havaalanı oldu. Turizm uzmanları şehir uçuşları çıkarılıp sadece tatil destinasyonlarına bakıldığında ise, uçuş yoğunluğu bakımından Antalya’nın birinci, Mayorka’nın ise ikinci sırada geldiğini belirtti.

20 AYIN EN YÜKSEK RAKAMI
Uçuş yasağının kaldırılmasından sonra Antalya’ya gelen Rus turist sayısının en az yüzde 40 arttığını ve bu trendin yükselerek devam ettiğini söyleyen Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Antalya için son 20 ayın en yüksek rakamlarını gördük. Dünyada bu yoğunlukta başka bir tatil destinasyonu yok diye düşünüyorum. Zira ana hareketlilik Akdeniz’de ve diğer Akdeniz destinasyonları Antalya’nın oldukça gerisinde” dedi.

Haberin Devamı

GÜNDE YARIM MİLYON TURİST
Küresel boyutta salgın ve iklim değişikliği kaynaklı doğa olaylarının yaşandığı bu kritik dönemde turizmde yüksek turist sayılarına ulaşmanın önemine değinen Yavuz, “Antalya’ya gelen turistlerin ortalama 10 geceleme yaptığından yola çıkarsak bu dönemde günde 500 binden fazla yabancı misafirin tatilini Antalya’da geçirdiğini öngörebiliriz. Bu dönemde günlük ortalama 65-70 bin misafir yurt dışından uçak ile geliyor. Bu veri, yaklaşık bir tahmin yapmamız için yeterli. Ayrıca Antalya’daki bütün yatak kapasiteleri tam kapasite dolduğuna göre yurt dışı, yurt içi ve günübirlik ziyaretçilerle birlikte en az 600 bin misafirimiz oldu” diye konuştu.

İŞLEM SÜRESİ İKİ KAT ARTTI
Sosyal medya üzerinden yayılan kalabalık Antalya Havalimanı görüntülerinden de bahseden Yavuz, şunları söyledi: “Bunun ana nedeni koronavirüs tedbirlerinde uygulanan kontrol mekanizması. Turistin hem ülkemize gelebilmesi hem geri uçabilmesi için gerekli belgeleri sunması ve bunların itina ile kontrol edilmesi gerekiyor. Her turist kendisinden istenen belgeleri ya telefonundan, ya çıktı alarak göstermek zorunda. Görevliler bunun doğruluğunu mümkün olduğunca kontrol ederek işlemlere devam edilmesini sağlıyor. Bu işlem ek zaman gerektirdiği için, bekleyenler uzun kuyruklar oluşturuyor.”

Haberin Devamı

HAVALİMANLARI YOĞUN OLACAK
“Eskiden check-in yapmak için gereken zamanın neredeyse iki katı zaman gerekiyor. Bu da yığılmalara yol açıyor. Bu, artık dünyada uçuş olan bütün havalimanlarının ortak görüntüsü Günde 65 bin üzerinde giriş ve bir o kadar da çıkış olan bir havalimanın bu yoğunluğu yaşaması kaçınılmaz. Zira bu prosedürler hem geliş, hem gidişler için geçerli. Bir de acentalar aksaklıklara karşı önlem olması açısından misafirleri saatlerce önceden alana getirdikleri için havalimanı dönüş terminalleri kalabalık oluyor.”

TURİZMCİ DUYARLI
Önümüzdeki süreçte günlük gelişlerin 100 bini bulacağını tahmin ettiklerini ifade eden Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: “Doğru yönetildiği sürece endişeye gerek yok. Ben gerek turizmcilerin, gerek Antalya Havalimanı’nın önlemler konusundaki hassasiyetine inanıyorum. Turizmle bağlantılı sektörlerde çalışan herkes hem turizm gerçeklerinin, hem koronavirüsle etkin mücadele yöntemlerinin uygulanması gerektiğinin farkında. Yoksa böyle bir dönemde yaklaşık 2.5 milyon turistin geldiği Antalya’da salgın verileri çoktan pik yapardı. Turizm operasyonları son derece kontrollü şekilde uygulanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!