GURURUMUZ

Güncelleme Tarihi:

GURURUMUZ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 09:20

Gururum olur musun? Ayşe Begüm’ü yazmak boynumun borcu.

Haberin Devamı

Bu haberi aldığım andan beridir, Ayşe Begüm’ün resmine bakıyorum, benim ülkem böyle anılmalı, tanınmalı deyip duruyorum.
19 yaşında genç bir Türk kızı, Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası Tek Kadınlar Büyükler kategorisinde ŞAMPİYON oldu!!! Sene 2021. Yazın bu haklı gururumuzu ve unutmayın. Çok şey anlatan resmine bakın Ayşe Begüm Onbaşı’nın. Dik ve gururlu Türk kadınını ve gençlerimize örnek olacak bir başarıyı görün. Türk kadını bu kadar hırpalanırken, ülkemde, her güne iki kadın cinayete kurban giderken; bu ne güzel bir cevaptır.

KELEBEK ETKİSİ
Basılı ve görsel medyada, bir turizm haberi verirken, mayolu, bikinili kadın turist resmi kullanmak bir gelenek bazı haber kaynaklarında. Bu hafta yine acenteler ile ilgili haberi kadın vücudu ile veren bir gazete oldu. Bu dil değişmeli diyoruz ama eylemde zayıf kalıyoruz. Endişe verici bir durum benim açımdan. ‘Hadi biz büyüdük, geldik geçiyoruz’ derdi büyüklerimiz, ‘çocuklar bari böyle yaşamasa’ türünden sözler duymuşluğunuz vardır. İşte, o türden; benim çocuklarımın, çocuklarımızın da bu istismar tablolarını görmemesi dileğim. İşte, Ayşe Begüm gibi tablolar var oldukça, arttıkça toplum değişecektir. Rol model olacaklar ve bir kelebek etkisi ile yaygınlaşacaktır. İyi örnekler artmalı ve dahası bu iyi örnekleri işlemeli, parlatmalı, ön plana çıkartmalıyız. Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım portallarında, reklamlarında Ayşe Begüm hemen yer almalı. Türk kadını başarısı, tüm dünyaya spor ve estetik aracılığı ile anlatılmalı, bu fırsat kaçmaz.

Haberin Devamı

EKSİK OLANIN ÜZERİNE GİDİLMELİ
Neyimiz eksik kalıyorsa onun üzerine gitmeli, o alanda çalışmalıyız. Bizler, sahip olduğumuz güzellikleri iyi anlatamıyoruz. Sahip olamıyor olmak değil sorun, sahip olunanı anlatamamak, parlatamamak... Gün yüzüne çıkartmak sonra da onu parlatmak tıpkı, tarihi eserlerimizde olduğu gibi. Başarının var olması yetmiyor, hele de içinde bulunduğumuz dijital dünyada hiç yetmiyor. Yapılan iyi bir şeyi, duyurmadığınız sürece pek bir değeri olmuyor, sabun köpüğü gibi kısa bir zaman anılıyor sonra unutuluyor. Hafızalarda canlı tutmak, göz önünde tutmak gerekli. Yeni hikâyelerle onu canlı tutmak anlamlı. Bu hafta iki coğrafi işaretimiz daha oldu, portakal reçeli ve turunç kabuğu reçeli de Antalya’dan coğrafi işaret aldı. Her geçen gün yenilerinin eklenmesi, varlığımıza bir yenisinin dahil oluşu beni heyecanlandırıyor, umutlandırıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na bu konuda verdiği çaba için teşekkür ederim. Lezzetlerimiz, geleneklerimiz, tarihimiz, örf ve adetlerimiz iyi anlatılmalı. Böylelikle, kötü örneklerin anılması güçleşecek ve anıldıklarında dönüp kimse bakmayacaktır. Uzun ve zahmetli bir süreç ama inanarak, istikrarla, inatla yapılması gereken de tam olarak bu.

Haberin Devamı

GÜZELE DİKKAT ÇEKELİM
Bir ailenin, çocuğunun yeteneğine inanarak, bunun üzerine gitmesi, çocuğunun çabasını desteklemesi gibi bir şey... İnanmadan hiçbir başarı gerçekleşmez. İnanan ve destekleyen bir toplumun elinden çok az şey kurtulur. Hep söylüyorum, yineleyeceğim; pandemi sürecinde, yapılacak şey, dikkatleri bu güzel başarılara çekerek zaten insanlığın yaka sıyırdığı bu virüsten düşünceleri uzaklaştırmak doğru olandır.

Sevgiyle Kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!