Güneşin Kadınları Antalya kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Güneşin Kadınları Antalya kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 12:52

Güneşin Kadınları Antalya kuruldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önderliğinde geliştirilen, kadınların üretim yapabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması için 11'incisi Antalya'da hayata geçirilen Güneşin Kadınları Kooperatifi Antalya Başkanı Şükriye Karaben ve yöneticileri, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran'ı ziyaret etti.

Genel Başkan Meral Akşener önderliğinde iki yıl önce başlayan, Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu koordinatörlüğünde devam eden Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi'nin 11'incisi, Şükriye Karaben başkanlığında Antalya'da kuruldu. Tüzel kişiliğine kavuşan Güneşin Kadınları Antalya, Şükriye Karaben ve kurucu ortakları Selma Doğlarlıoğlu, Emine Cennet, Tuba Tatlıer, Melek Kurt, İffet Yanar ve Gülsüm Kaplan ile ilk ziyaretini İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran'a ve il teşkilatına gerçekleştirdi.

Ziyaretlerinde kooperatiflerinin ürünlerinden oluşan bir sepet takdim edildi. Ayrıca İl Başkanı Başaran'a kendi üretimleri olan orijinal kaplan gözü rondola kesim doğal taş, metal aksamı gümüş, imamesi unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarından kazaziye kullanılan bir tespih ve el yapımı altın ve gümüş varak kullanılarak yapılmış çınar yaprağı hediye edildi.

Böyle önemli bir görevin içinde yer almaktan onur duyduğunu belirten Karaben, “Kooperatifler üretim, kazanç dışında bilgi evleri, sosyal gelişim için bilgi yuvalarıdır. Kooperatifçilik bizim özümüzdür, imece ahilik kültürünün bir modelidir. Başarı elde etmek için kooperatifçilik, girişimciliğin güzel bir modelidir" dedi.

Mehmet Başaran ise kadınların ekonomik özgürlüğünü elde etmesiyle birlikte sona erecek ekonomik şiddetin, devamında cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete karşı da kadınların direnç gösterip kendisini savunmasını kolaylaştıracağını söyledi. Başaran, "Proje yalnızca ekonomik güçlenmeyi temeline almış olarak gözükse de orta ve uzun vadede farklı sosyal getirileri olacak bir çalışma olarak planlanmıştır. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İYİ Parti olarak projenin her zaman arkasında olacağımızın bilinmesini isterim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!