GÜNDEM VE YANIT BEKLEYEN SORULAR!

Güncelleme Tarihi:

GÜNDEM VE YANIT BEKLEYEN SORULAR
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2022 08:59

Turizmde gündem ne yazık ki değişmiyor ve yine geciken barışı konuşmaya devam ediyoruz. “Ne olacak? Nasıl olacak? B planınız nedir?” şeklindeki sorular da doğal olarak sorulmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

 

Adeta dört gözle beklediğimiz barış tesis edilerek yaşanmakta olan drama son verilmedikçe büyük resmî göremiyoruz. Çünkü büyük resimde turizmin başkenti Antalya’nın turist aldığı coğrafyanın tümü var.

Bir başka ifade ile Rusya, Almanya, Ukrayna, İngiltere, Orta Avrupa ve Polonya gibi turist sayısı 16 milyona ulaşan Antalya’nın neredeyse yüzde 70’ini teşkil eden pazarlar var.

Bu pazarların beklenen işlevi sergileyemediği yıllarda belli sorunları yaşamaktan kurtulamadığımızı biliyoruz.

Ne yazık ki henüz barış sevincini yaşayamadığımız bu üzücü süreçte diğer alternatif pazarlarımızdan oluşan küçük resmin ne derece odaklanırsak odaklanalım arzu ettiğimiz bir sezon için yeterli olamayacağı da ayrı bir gerçek.

Haberin Devamı

Kuzeyde yaşanan ve hepimizi gerçekten çok üzen gelişmeler aslında büyük resmin tamamını belli ölçüde olumsuz etkilemiş ve beraberinde bir bekleyiş sürecini getirmiştir.

Bu süreç aslında çok iyi bir sezon beklentisi içerisinde tüm hazırlıklarını tamamlamış turizmci için gerçekten hiç kolay bir süreç değil. Ancak bizler öyle veya böyle ortaya çıkan siyasi gelişmeler karşısında çoğu zaman çaresiz kalıyoruz.

Sezonun geneli adına bugün için net bir vurgu yapabilmek mümkün olamamakta ve dolayısıyla böylesi bir durumda bazı sorular da yanıtsız kalmaktadır.

Sonuç olarak barış olmayınca büyük resim olmuyor ve elbette büyük resim olmayınca da bizi gerçekten mutlu edecek gelişmeler olmuyor. Daha fazla gecikmeden gelecek bir barışı umut ediyor ve bekliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!