GRİP AŞISINDA LİSTE DÖNEMİ

Güncelleme Tarihi:

GRİP AŞISINDA LİSTE DÖNEMİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2020 09:14

Grip aşısının önemi pandemi döneminde daha da arttı. Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, “Talep o kadar çok ki aşı yaptırmak isteyenleri ön rezervasyon listesine yazıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS salgınında 2’inci dalga endişesi uzmanlar tarafından sürekli gündemde tutulurken, sonbaharın yaklaşmasıyla grip aşısının koronavirüse yönelik etkileri de tartışmaya açıldı. Bazı uzmanlar özellikle kronik rahatsızlıkları bulanan kişilerin pandemi sürecinde mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini vurgularken, Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, grip aşısı talebinde patlama yaşanacağını savundu.

LİSTELER HAZIRLANIYOR
Geçen yıl Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 150 bin girip aşısı yapıldığını kaydeden Ertekin, “Henüz ağustos ayında olmamıza rağmen eczanelerimize gelen grip aşısı talebi en yüksek seviyede. Şu an elimizde aşı yok ama biz yinede talep listeleri oluşturuyoruz” diye konuştu.

HERKES AŞI OLAMAYACAK
Grip aşısı talebinin tamamının karşılanamayacağını vurgulayan Ertekin, “Talep yoğunluğunun boyutları göz önüne alındığında her isteyenin grip aşısına ulaşamayacağını şimdiden söyleyebiliriz. O yüzden biz de aşı için ön rezervasyon alıp listeler içinden tercihler yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

YAŞLILARA ÖNCELİK VERİLECEK
Tercihlerin belirlenme sürecini de anlatan Ertekin, şöyle devam etti: “Kronik rahatsızlıkları olan, yaşı 60’ın üzerindeki kişileri listelerde ön sıralara alacağız ve grip aşısına ulaşmasını kolaylaştıracağız. Bunun dışında kalan ve aşı talebi olan kişiler ise eğer aşı sayısı yetişirse aşı yaptırabilecek.”

HER GELEN GRİP AŞISINI SORUYOR
Şu andaki aşı talepleri ile ilgili Hürriyet’e konuşan eczacı Kerem Zabun, “Geçen yılın 2 katı fazlası bir talep var. Şu anda elimizde aşı yok. Çünkü aşı depolara henüz inmedi. Ama devletin yaklaşık 3 milyon doz aşı talep ettiğini biliyoruz. Bu aşıların bir kısmı direk kamu kurumlarına aktarılacaktır. Serbest eczanelere gönderilen aşı miktarı ise mevcut talebi karşılayamaz. Aşılar bu yıl 72 TL’den satışa sunulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!