Gözaltındaki avukatlara destek için oturma eylemi

Güncelleme Tarihi:

Gözaltındaki avukatlara destek için oturma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 15:01

Gözaltındaki avukatlara destek için oturma eylemi

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukatların bir an önce yargıç karşısına çıkartılması için oturma eylemi başlatıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, OHAL ile getirilen 30 günlük gözaltı süresini kabul etmediklerini söyledi.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya Barosu'na kayıtlı 25 avukat hakkında arama- gözaltı kararının ardından ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ile Gezi olaylarında 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in avukatlığını yapan Hakan Evcin ile Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyelerinden Lider Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu 17 avukat gözaltına alındı. Münip Ermiş ile diğer avukatların gözaltına alınmasına tepki gösteren ÇHD üyeleri, Antalya Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.
SLOGAN ATIP PROTESTO ETTİLER
ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile önceki yıllarda HDP'nin Antalya Milletvekili adaylarından avukat Hadi Cin'in de aralarında yer aldığı oturma eylemine, yaklaşık 50 avukat katıldı. 'Münip Ermiş onurdumuzdur', 'ÇHD susmadı susmayacak', 'Gözaltılar tutuklalamar baskılar bizi yıldıramaz', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz' şeklinde slogan atıp gözaltı kararının eleştirildiği eylemi, sivil polisler uzaktan izledi.
30 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİNİ KABUL ETMİYORUZ
Selçuk Kozağaçlı, gözaltındaki avukatlar hakkında derhal adli işlemlerin başlatılmasını istediklerini söyledi. Münip Ermiş'in FETÖ gibi bir yapılanmayla ilgisi olmadığını kaydeden Kozağaçlı, “Tamamen hukuka ve akla aykırı bir gözaltıdır bu" dedi. 15 Temmuz 2016 tarihine kadar ceza muhakemesi kanununa göre toplu suçlarda gözaltı sürelerinin 4 gün olduğunu söyleyen Kozağaçlı, “Tek başına alındıysanız 24 saat içerisinde, toplu alındıysanız ya da bir zorluk varsa, 4 günde yargıç karşısına çıkartılmanız gerekir. OHAL ile getirilen kanun hükmündeki kararnameyi kabul etmiyoruz. 30 gün gözaltı süresini kabul etmiyoruz. Avukat kısıtlamasını kabul etmiyoruz" dedi.
KHK SOPASIYLA AVUKATLAR USLANMAZ
Avukat Tuncay Koç da uzun gözaltıları eleştirdi. Her şeyin hukuk kapsamında çözümlenmesi gerektiğini söyleyen Koç, “İktidar bugün elinde bulundurduğu KHK sopasıyla avukatları uslandıramaz. Her türlü haksızlığın karşısında olacağız. Herkes için adalet, herkes için hukuk istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!