Görme Engelliler Kur’an Kursu Yaz Döneminde De Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Görme Engelliler Kur’an Kursu Yaz Döneminde De Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 17:26

İL MÜFTÜSÜ OSMAN ARTAN, KURAN ÖĞRENME GAYRETLERİNDEN DOLAYI GÖRME ENGELLİ KURSİYERLERİ KUTLADI.

Antalya İl Müftüsi Osman Artan ve Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu, Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Kur’an Kursunu ziyaret etti.
Görme engelli kadın ve erkeklerin Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendikleri kursu ziyaret eden İl Müftüsü Osman Artan, kursa her yaş grubundan vatandaşların katıldığını belirtti. Artan, “Görme engelli kardeşlerimize sunulacak imkanlarla neler yapabileceklerini görüyoruz. Kendi üstün gayret ve çabalarıyla çok güzel şekilde Kur’an-ı Kerim’i öğreniyorlar. Bu insanlara verilecek imkanlarla neler yapabileceklerini bize çok güzel gösterdiler" dedi.
Kursta halen 10 kadın, 10 erkek görme engelli kursiyerin bulunduğunu kaydeden Artan, “Kardeşimlerimiz, kabartma Arapça harflerle Kur’an-ı Kerim-i öğrenmeye başladı. Bu durumdan son derece mutluyuz. Kur’an öğrenmeyen, öğrenme konusunda gayret sarf etmeyen insanlar var. Ama bu imkansızlıklara rağmen, bu zorluklara rağmen Kur’an-ı Kerim-i bu kardeşlerimiz öğreniyorlar. Bu bizi duygulandırıyor" diye konuştu.
Artan, görme engellilere Kur’an öğrenmeleri için gösterdikleri gayretlerinden dolayı hocalar Rıdvan Cinkara, Nesibe Erdoğan, M. Sadık Eratik ile Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Kamil Çam’a teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!