Gezi Parkı davalarının avukatına FETÖ'den tahliye

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkı davalarının avukatına FETÖden tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 18:20

Gezi Parkı davalarının avukatına FETÖ'den tahliye

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - GEZİ Parkı olaylarıyla ilgili Antalya'da açılan davalarda çok sayıda sanığın avukatlığını yapan Hakan Evcin, hakkında açılan FETÖ davasından ilk duruşmada tahliye edildi.
Antalya'da geçen yıl ekim ayında avukatlara yönelik FETÖ operasyonunda gözaltına alınan avukatlardan Hakan Evcin'in evinde ve otomobilinde arama yapıldı. Rakka'da girdiği çatışmada öldürülen 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in de aralarında bulunduğu Antalya'daki Gezi Parkı davalarında yargılanan çok sayıda sanığın avukatlığını yapıp, 2 yıl önce de MİT Tırlarıyla ilgili soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet eski başsavcısı Süleyman Bağrıyanık gözaltına alındığında evinde bulunan avukatlar arasında olduğu tespit edilen Hakan Evcin hakkında, hem PKK/KCK üyeliği, hem de FETÖ üyeliği suçundan Antalya 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Her iki suçtan da ayrı ayrı tutuklanan Hakan Evcin, PKK/KCK davasından yargılanan avukat Özden Saldıran ile birlikte geçen ay tahliye edildi. Ancak Hakan Evcin, FETÖ ile ilgili dava nedeniyle cezaevinden çıkamadı.
BAĞLANTI KURULAMADI
Avukat Hakan Evcin hakkında FETÖ üyeliğinden açılan davanın duruşması, bir gün gecikmeli yapıldı. Hakan Evcin'in tutuklu bulunduğu İzmir Aliağa Cezaevi ile SEGBİS bağlantısı kurulamadığı için duruşma bugüne alındı. Mahkemedeki ifadesinde Hakan Evcin, suçlamaları kabul etmedi.
KONSERDEN BAĞRIYANIK'IN EVİNE GİTTİM
Süleyman Bağrıyanık'a destek vermekle suçlandığı olay tarihinde bir konserde olduğunu anlatan Hakan Evcin, “Konsere ara verildiğinde bir avukat arkadaşım, Adana eski başsavcısının evini polislerin bastığını, çok sayıda avukatın da evinde olduğunu söyledi. Ben de tarif üzerine bu eve gittim. Süleyman Bağrıyanık'ı tanımam. O da beni tanımaz. Evde çok sayıda avukat vardı. Orada 1.5 saat kadar kaldım. Süleyman Bağrıyanık gözaltına alındıktan sonra diğer avukatlarla birlikte evden ayrıldım" dedi.
Hayatında hiç Zaman gazetesi satın almadığını, kitaplığında bir tane bile FETÖ ile ilgili kitap olmadığını, bu örgütün okullarına, yurtlarına, ne kendisinin, de de sülalesinden bir kişinin gitmediğini, bankalarında hesabı olmadığını, örgütün haberleşme programı 'ByLock'u kullanmadığını söyleyen Hakan Evcin, buna karşılık Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sanıklardan vekalet aldığını ve bunların avukatlığını yaptığını söyledi. Avukatlık yaptığı için örgüt üyeliğiyle suçlanamayacağını belirten Evcin, kendisinin FETÖ ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.
Yargılama sonucu mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!