Geleceğin Türkiye'si gençlerin eseri olacaktır

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Türkiyesi gençlerin eseri olacaktır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 15:13

Geleceğin Türkiye'si gençlerin eseri olacaktır

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, 19 Mayıs Ulusal Egemenlik, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı adına Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 103'üncü yılını büyük bir gurur ve onur ile kutladıklarına değinen Başkan Sert, "Ulu Önder Büyük Atatürk, bu önemli günü gençlere armağan ederek Türk Gençliği'ne ne kadar güvendiğini ve onlardan ne kadar emin olduğunu göstermiştir. Bizler de Türk Gençliği olarak ondan aldığımız emaneti sonsuza kadar büyük bir kararlılıkla taşıyacağız" dedi.

19 Mayıs 1919'un 103'üncü yılında Türk Gençliği olarak Ulu Önder Büyük Atatürk'ten aldıkları emaneti daha ileriye götürmek için her zaman izinde ilerlediklerini belirten ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, mesajında şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder biz gençlere şöyle diyor, 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu ila ve idame edecek sizsiniz.' Bizler de Türk Gençliği olarak aldığımız en kıymetli ve değerli emanet olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ileri taşımak ve idame ettirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizlere gösterilen bu yolda eğitimin ve öğrenimin, gelişmenin ve ilerlemenin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Bu konuda dernek olarak üzerimize düşeni hiçbir zaman yapmaktan geri durmuyor, gençler için atılacak her adımda yer almaya özen gösteriyoruz. Onlardan aldığımız geri bildirimler ve istişarelerle bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Hatta ortak yaptığımız bir projenin ardından Akdeniz Üniversitemizin öğrenci topluluklarının kıymetli temsilcilerinin derneğimize ilettiği bizzat kendi değişleriyle, "Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın bireysel farklılıkları koruyan ve sürdüren gençlik, hür ve kendinden emin adımlarla şimdiye ışık tutup geleceğe umut olmak istiyor. Attığımız bu adımda omzumuzda hissettiğimiz destek eli, yürüdüğümüz yolda yalnız olmadığımızı hissettirip bizi güçlendiriyor. Bizler de ülkemizi başarılarımızla en iyi şekilde temsil edeceğiz…" geri bildirim mesajında tam olarak belirttikleri gibi ANTGİAD, üyelerinin birlikteliği ile gençliğin omuzlarındaki o destek eli olmaya hep devam ediyor, gençlerimizin okuması, spor yapması, gelişmesi için projeler üretiyor, kendilerini her konuda destekliyoruz. Bizler Antalya'nın genç iş insanları olarak gençliğin dinamizmini Büyük Atatürk'ten aldığımız ışıkla gelecek nesillere taşıma sorumluluğumuzu sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz."

Başkan Sert sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, güçlü köklere dayalı genç bir cumhuriyettir. Bu genç Cumhuriyet'in geleceği de biz gençlerin eseri olacaktır. Bizler büyük potansiyele sahip, dinamizmi olan, her zaman ileriye bakan gençleriz. Bizler enerjimizi Büyük Atatürk'ün gösterdiği yolda Cumhuriyetimizi her geçen gün büyütmek ve ilerletmek için çalışıyoruz. ANTGİAD olarak yani Antalya'nın genç iş insanları olarak bugün 170'in üzerinde üyemiz, 10 binin üzerinde istihdamımız ve 20 milyar liranın üzerinde ticaret hacmimizle kentimizi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için çalışıyoruz. ANTGİAD'da her üyemiz Büyük Atatürk'ün dediği gibi, yoruluyor ama yorulduğu zaman dahi durmadan, dinlenmeden O'nun gösterdiği yolda ilerliyoruz. Bizden önceki yönetimlerimiz, bizler ve gelecekte bu dernekte yer alacak tüm gençler bu düsturdan vazgeçmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşini yakmasının yıldönümü olan 19 Mayıs 1919'un 103'üncü yılını kutluyorum. Bu vesileyle Ulu Önder Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum. Başta gençlerimizin olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gönülden kutluyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!