Finike'de, belediyeye ait işyerlerinde kira ödemeleri ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Finikede, belediyeye ait işyerlerinde kira ödemeleri ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2021 11:05

Finike'de, belediyeye ait işyerlerinde kira ödemeleri ertelendi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediye Meclisi, pandemi nedeniyle, mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinden kira alınmamasını, işyerinin kapalı kaldığı süre kadar kira süresinin uzatılmasına karar verdi.

Finike Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Şekerci Han'da gerçekleştirildi. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirilen yılın ilk meclis toplantısında, 13 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda, 2020 yılının gelir-gider tablosunun kontrolü için meclis üyeleri arasından 5 kişilik Denetim Komisyonu Üyeleri seçimi yapıldı. Koronavirüs salgınının hala devam ediyor olması nedeniyle belediyeye ait işyerlerindeki kiracı olan esnafa yönelik kira ertelemesi kararı alındı.

Finike Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait sinema, hamam, kahvehane, kıraathane, bar, disko, çay bahçesi gibi işyerlerinden kira alınmamasını, işyerinin kapalı kaldığı süre kadar kira süresinin uzatılmasını kararlaştırdı. İş yeri kapanmayan, sadece paket servis hizmeti veren işyerlerinin kirasında ise yüzde 50 indirime gidilecek. Ayrıca 65 yaş üzeri olan ya da engelli olduğu için işyerlerinde ticari faaliyetlerini sürdüremeyen kiracılardan kira bedeli alınmayacak ve işyeri kapalı kaldığı süre kadar sözleşmesi uzatılacak. Paket servis hizmeti verebilecekken, kapalı olan işyerleri de belediye tarafından tespit edilmesi halinde bu haklardan yararlanabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!