Finike Toptancı Hali'nde sezon açıldı

Güncelleme Tarihi:

Finike Toptancı Halinde sezon açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2020 16:20

Finike Toptancı Hali'nde sezon açıldı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Toptancı Hal Kompleksi'nde 2020-2021 yaş sebze ve meyve üretim sezonu dualarla açıldı.

Hal kompleksi içinde gerçekleştirilen açılış programına; Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Jandarma Komutanı Murat Kemal Karayaka, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Finike Toptancı Hali Derneği Başkanı İsmail Karataş, üreticiler ve hal esnafı katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Zafer Sağ, pandemi nedeniyle tarımsal üretimin ne kadar kıymetli olduğunun anlaşıldığını belirterek, "Kıymetinin yanında ne kadar da meşakkatli olduğunu burada daha iyi anladım. Hava şartları çok önemli, takip çok önemli, piyasa şartları, koşullar çok önemli. Yani tohum atılmasından sofralarımıza gelene kadar yapılması gereken o zincire burada şahitlik etmiş olduk. Bu zincirin her bir parçasında yer alan, katkı sunan çiftçilerimize, üreticilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bundan sonraki süreçlerde de inşallah kazasız, belasız, afetsiz üretim yılı diliyoruz. Tüm üreticilerimizin, komisyoncularımızın, tüccarlarımızın ve bu zincirin halkası olan herkesin emeklerinin karşılığını aldığı bir sezon olmasını diliyoruz. Yaş sebze ve meyve sezonunu açılışı Finike'mize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, kısa süre önce üreticilerin bir afet yaşadığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralarının en kısa zamanda sarılmasını ümit ettiğini söyleyen Başkan Geyikçi, "2020-2021 sezonu üreticilerimize, komisyoncularımıza, tüccarlarımıza hayırlı olsun. Sezonun afetsiz olmasını ve bereketli bol kazançlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Sezon açılışına katılan tüm davetlilere teşekkür eden Finike Toptancı Hali Derneği Başkanı İsmail Karataş da "Pandemi nedeniyle bu programı daha kalabalık yapmak istememize rağmen yapamadık. İlerleyen zamanlarda üreticilerin ve katılımın daha yoğun olduğu bir program yapmayı ümit ediyoruz. Üretici olmazsa burada ne hal olur, ne komisyoncu olur, ne de tüccar olur. O nedenle üreticinin, ürettiği ürünün değerini bulması, üreticilerimize gereken değerin verilmesini ümit ederek, yeni sezonun afetsiz, alın terinin kazanca dönüştüğü, bereketli bir sezon geçirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Abdurrahim Durmuş tarafından dua yapıldı. Kurban kesilmesinin ardından da Kaymakam Zafer Sağ ve Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve beraberindeki grup hal esnafını ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Başkan Geyikçi, ayrıca İzmir depreminin ardından belediye tarafından düzenlenen kampanyaya destek veren hal esnafına teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!