Finike Devlet Hastanesi yeni binasında

Güncelleme Tarihi:

Finike Devlet Hastanesi yeni binasında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 10:37

Finike Devlet Hastanesi yeni binasında

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Devlet Hastanesi 140 yataklı yeni binasına taşınarak hizmet vermeye başladı.

Finike Devlet Hastanesi Sahilkent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan yeni binasına taşındı. Hastane 1 Aralık tarihi itibariyle yeni binada hizmet vermeye başladı. Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Başsavcı Uygur Kaan Arısoy, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Akdağ, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ ve daire amirleri yeni binayı Başhekim Op. Dr. Yücel Kurt rehberliğinde gezerek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Milletvekili Atay Uslu, Antalya'nın batısının ve Finike'nin modern bir hastaneye kavuştuğunu belirterek, "Bütün donanım ve hastalarımız yeni hastaneye taşınarak hizmete geçti. Burası hasta sağlık hizmetleri açısından çok modern, Antalya'nın nadir hastanelerinden birisi oldu. Hem fiziki olarak hem de donanım olarak en modern sistemler buraya monte edildi. Bu hastane Antalya'nın batısı için ihtiyaçtı. Ak Parti hakikaten büyük yatırımlar yaptı. Finike'de biraz geç kalmıştık ama bu geç kalmışlığı modern hastaneyle tamamlıyoruz. Toplamda burada 140 yatağımız var. 20 yatak da eski hastanemizde devam edecek. Orada farklı hizmetler sunacağız. Toplamda 160 yatak ile sağlık hizmeti verilecek. İnsanlarımız tabii ki hastalansın istemiyoruz ama bu tür tesisler çok elzem ihtiyaçtı. Biz bunu batı Antalya'da, Finike Devlet Hastanesi ile karşılamış olduk" dedi.

Protokol üyelerine hastane gezisi sırasında bilgi aktaran Başhekim Op. Dr. Yücel Kurt, "Yeni binamızda hizmet vermeye başladık. Yoğun bakım ve servis hastalarımızı sorunsuz taşıdık. Eski hastanede sadece diş hekimliği birimimiz var. Sağlık Bakanlığı tarafından bu binamız 140 yataklı olarak tescil aldı. Eski binamız da 20 yataklı olmak üzere toplam 160 yatakla hizmet verilecek" diye konuştu.

16 yataklı ikinci basamak yoğun bakım ünitesinin batı Antalya'da tek olma özelliğini taşıdığını belirten Op. Dr. Kurt, şöyle dedi:

"Hastanemizde ikinci basamak yoğun bakım ünitesinin yanı sıra 5 yataklı birinci basamak yoğun bakım ünitesi var. Ayrıca batı Antalya'daki ilk inme merkezi (pıhtı atması, ani felç) ruhsatını aldık. Artık saniyelerin, dakikaların önemli olduğu hastalıklarda 2 saatlik yola gitmek yerine buradaki hastanemizde hizmet vereceğiz. 4 yataklı yeni doğan ünitesi bulunuyor. Biz burayı bölgenin en güçlü B grubu hastanesi olarak devam ettirmek için girişimlerde bulunduk."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!