Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele buluşması

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2020 09:39

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele buluşması

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - TARIM ve Orman Antalya İl Müdürlüğü ile Finike İlçe Müdürlüğü personeli, Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunun artmasını önlemeye yönelik sektör temsilcilerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Tarım ve Orman Antalya İl Müdürlüğü ile Finike İlçe Müdürlüğü personeli, Akdeniz Meyve Sineği için üreticiler ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Eylem Planı kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Finike Şube Müdürlüğü, Finike Belediye Başkanlığı, Meyve Üretici Birliği, ilgili sektör temsilcileriyle işbirliği amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde, turunçgillerin en önemli zararlılarından ve ihracatta toleransı sıfır olan Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunun artmasını önlemeye yönelik bilgi alışverişinde bulunuldu.

Karşılıklı görüşmelerde, bu yıl kış aylarının ılık geçmesi, iklim şartlarının zararlının lehinde seyretmesi nedeniyle zararlı popülasyonunda önemli artış gözlendiği, söz konusu zararlı ile zamanında ve etkin mücadele amacıyla, kültürel mücadele, biyoteknik mücadele, kimyasal mücadele ve toplu mücadele yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!