FİLM GİBİ ÇALMIŞLAR

Güncelleme Tarihi:

FİLM GİBİ ÇALMIŞLAR
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 09:31

Rögar kapağı hırsızlarının akılalmaz yöntemlerini anlatan ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, “Önce eski bir minibüsün asfalta yakın kısmını içinden kesiyorlar. Sonra rögar kapağının üzerine park yapıp kapağı çıkarıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi sakinlerinin uykusunu kaçıran rögar kapağı hırsızları fazla mesai yapmaya devam ediyor. Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, alınan tüm önlemlere rağmen mahalledeki kapakların çalınmaya devam ettiğini söyledi. Son hırsızlığın 4 Kasım tarihinde yaşandığını vurgulayan Uyaroğlu, “Kanalizasyon hattına ait rögar kapaklarını çalan hırsızlar insan hayatını riske atmaya devam ediyor” dedi.

HIRSIZLAR DURMADI
Yaşananların Hürriyet Akdeniz Okur Köşesi’nde yayınlanmasının hemen ardından polisin geniş kapsamlı çalışma başlattığını ve hırsızların tespiti için bölgedeki güvenlik kameralarının incelemeye alındığını vurgulayan Uyaroğlu, şöyle devam etti: “Polis araştırma yaparken bile yeni hırsızlıklar yaşandı. Bu kişiler çok profesyonel çalışıyor anlaşılan.”

Haberin Devamı

KAYNAKLI KORUMA
Son dönemde rögar kapağı hırsızlığının arttığını kaydeden Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü İbrahim Kurt, “Kapaklar çalınmasın diye kaynak yapıyoruz. Buna rağmen kaynaklar sökülüp kapaklar çalınıyor. Kapakların şehir dışında satıldığına yönelik tespitlerimiz de oldu. Ancak elimizde net bilgiler yok” diye konuştu.

RÖGAR DÜZENEĞİ
Hırsızların film senaryolarını aratmayan yöntemini de ifşa eden Kurt, “Önce eski bir minibüsün asfalta yakın kısmını içinden kesiyorlar. Sonra rögar kapağının üzerine park yapıp kapakların kaynaklarını kırıyorlar. Bu sayede kapak kolayca yerinden çıkartılıyor. Siz aracı park halinde sanıyorsunuz ama o sırada hırsızlar rögar kapağını araca yüklüyor” dedi.

DÜŞEN DAVA AÇIYOR
Çalınan kapaklar nedeniyle ciddi yaralanmaların yaşandığını vurgulayan Kanalizasyon Dairesi Başkanı Necdet Erol ise şu bilgileri aktardı: “Kapakların çalınması sonrası oluşan boşluklara düşen vatandaş doğal olarak bize dava açıyor. Bir yandan hırsızları engellemeye çalışırken bir yandan da adalete hesap veriyoruz. İşimiz çok zor.”
Öte yandan, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Zafer Kunduz, artan şikâyetler üzerine Balbey Mahallesi’nde geniş kapsamlı çalışma başlatıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!