FESTİVAL REZALETİ

Güncelleme Tarihi:

FESTİVAL  REZALETİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2019 10:39

Antalya Büyük Çaltıcak Piknik ve Etkinlik Alanı’nda özel bir şirket tarafından organize edilen 7 günlük konser programı turizm skandalına dönüştü.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyük Çaltıcak Piknik ve Etkinlik Alanı’nda Dreamland Summer Festival adıyla özel bir şirket tarafından organize edilen 7 günlük konser programı turizm skandalına dönüştü. 16-23 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan, 10 bin biletin satıldığı etkinlikte 40 sanatçının sahne alacağı duyurulurken, çadır firması ile etkinliği düzenleyen şirket arasında yaşanan anlaşmazlık yerli yabancı binlerce turistin mağdur olmasına yol açtı.

FESTİVAL  REZALETİ

ÇADIRLAR KURULMADI

4 kategoriye ayrılan (Günlük, Öğrenci, Gold, VIP) festival biletlerini Biletix, Grupanya ve acentalar üzerinden aylar önce satın alan yerli ve yabancı binlerce turist, Emre Aydın, Ece Seçkin, Feridun Düzağaç, Simge, Oğuzhan Koç, Zakkum, Gripin, İdo Tatlıses, Yüksek Sadakat gibi ünlü isim ve grupların konser vereceği alana geldiklerinde konaklayacakları çadırların temin edilmediğini gördü.

Haberin Devamı

FESTİVAL  REZALETİ

ALANDA ARBEDE YAŞANDI

7 günlük festival programı için kişi başı 100 ila 600 TL arasında ödeme yapan turistler, organizasyonu düzenleyen şirketin yöneticisine ulaşmaya çalıştı. Bir süre sonra şirket direktörü Orhan Kaplan, çadır temininde sorun yaşandığını savunarak eksikliğin kısa süre içinde giderileceği bilgisini verdi. Ancak çadır temini sağlanamayınca alanda şirket elemanları ile turistler arasında arbede yaşandı.

FESTİVAL  REZALETİ

LİNÇ EDİLECEKTİM

Olaya jandarma ekipleri kalkanlarla müdahale ederken, festivalin 1’inci günü sahne alacağı duyu Emre Aydın ve Yüksek Sadakat program yapmadan alandan ayrıldı. Çoğunluğu Türk, Rus ve İranlı turistlerin şikâyeti üzerine jandarma karakoluna davet edilen Orhan Kaplan ise yaklaşık 1 saat ifade verdi. İfadesinde çadır teminini sağlayan firmanın yükümlülüğünü yerine getirmediğini savunan Kaplan, alandaki turistlerin kendisini linç etmeye çalıştığını söyledi.

AFAD’TAN ÇADIR İSTEDİK

Haberin Devamı

13 yıldır eğlence sektöründe organizasyon yaptığını belirten Kaplan, Hürriyet muhabirine şu bilgileri verdi: “Ben kimseyi dolandırmadım. Çadırların parasını ödediğim halde mağdur edildim. Toplamda 10 bine yakın bilet satıldı. Organizasyona 40 sanatçı ve grup katılacaktı. Şimdi ise tam bir kaos var. İranlı turistler depolarımızı yağmaladı. Yeni bir çadır firması ile görüşüyoruz. Hatta AFAD’dan çadır yardımı istedik. Çünkü Türkiye’nin imajı söz konusu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!