FAYTON ÇİLESİ SONA ERDİ

Güncelleme Tarihi:

FAYTON ÇİLESİ SONA ERDİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2019 10:33

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvan hakları savunucularını sevindirecek bir karara imza attı. Başkan Muhittin Böcek, Antalya’da yıllardır tartışmalara konu olan faytonların 10 Haziran’dan itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın en merkezi noktası olan Kalekapısı’ndaki nostaljik faytonlarla ilgili defalarca gündeme gelen sorunlara bir nokta konuldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısında atlara eziyet edildiği gerekçesiyle hayvanseverlerin uzun süredir tepkisine neden olan fayton faaliyetinin 10 Haziran’dan itibariyle sona ereceğini duyurdu.

FAYTONCULARI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Ulaşım ve Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda (UKOME) faytonlarla ilgili olağanüstü bir toplantı yaptıklarını, Antalya’da kent merkezi ile Alanya ve Manavgat’ta yer alan faytonlara yönelik önemli bir karar aldıklarını belirten Böcek, “Bu faaliyetin atların yaşam hakkını kısıtladığını, hatta zaman zaman hayati risk oluşturduğunu hepimiz görüyoruz. Yönetim kurulumuz da bu konuda hemfikir oldu ve bu uygulamaya son verildi. UKOME kararına göre 10 Haziran itibarıyla fayton faaliyetlerinin durdurulması ve trafikten men edilmesi kararı aldık. Hayatlarını bu işten kazandıkları parayla devam ettiren 20’ye yakın faytoncumuzun durumu ile ilgili de görüştük. Onları mağdur etmeyeceğiz. Kendilerini ya da ailelerinden birini Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edeceğiz. Atları da hayvanat bahçesine göndereceğiz. Biz hep ilklere imza atmaya çalıştık. Bu konuda duyarlılığın Türkiye genelinde artmasını isteriz” şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

FAYTON ÇİLESİ SONA ERDİ

BU DRAMA SON VERMEK İSTEDİK

Faytonlarla ilgili geçmiş dönemde alınan kararlara uyulmadığını ve duraklarda durulmadığını tespit ettiklerini ifade eden Böcek, sözlerine şöyle devam etti: “Kurallara uyulmadığı için faytonculuk nostaljik bir aktivite olmaktan çıkıp atlar için işkenceye dönüşüyordu. Avrupa’da faytonlarla yolculuk turizm amaçlı kullanılıyor olabilir. Ancak Avrupa’daki şartlarla ve iklim koşullarıyla Antalya aynı değil. Burada Ağustos sıcağında 1 dakika bile durmak mümkün değilken, o hayvanları buna mahkum etmek doğru değildi. Antalyamız hep güzel şeylerle anılsın istiyoruz. Yaşanan drama son vermek istedik. Bundan sonra da trafiğin zorlandığı yerlerde Ulaşım Master Planı dahilinde 3’üncü etap raylı sistemle ilgili çalışmalarımızı, bisiklet yollarını ve yeni projeleri hayata geçireceğiz.”

FAYTONCULAR İŞE ALINACAK

Haberin Devamı

Böcek, “Antalya’da 15, Alanya’da 4, Manavgat’ta 1 olmak üzere toplam 20 fayton işiyle uğraşan kardeşimiz var. Genel Sekreterimiz bir hafta önce onlarla bir toplantı yaptı. Faytoncu kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Kendilerini ya da ailelerinden bir yakınını belediyede istihdam edeceğiz. Atları ise hayvanat bahçemize alacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!