FAVORİ KAYBETTİ

Güncelleme Tarihi:

FAVORİ KAYBETTİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 09:35

Çok değil, 4 gün önce Alanyaspor, ligde Antalyaspor’u farklı mağlup etmiş, kırmızı beyazlı takımın 13 maçlık yenilmezlik serisine son vermişti. Üstelik son 6 haftada kalesinde sadece 4 gol gören Antalyaspor, bu maçta 4 gol yemişti. Spor otoriteleri Final maçında favori olarak Alanyaspor’u gösteriyordu…

Haberin Devamı

BEN öyle düşünenlerden değildim. Karşılaşmadan önce Antalyaspor Medya Sorumlusu Murat Özgen’e Antalyaspor’un kupada tur atlayacağını söyledim. Teknik direktör Ersun Yanal’ın ligde sahaya sürdüğü kadroda revizyon yapacağını, farklı bir taktik uygulayacağını, kazanmak için bir oyuncu topluluğuna şans vereceğini belirttim. Nitekim öyle de oldu ve Ersun Yanal 13 maç yedek soyundurduğu Lukas Podolski’ye ilk 11’de şans verdi. Alman futbolcu Podolski de kendisine olan güveni boşa çıkarmadı ve üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. İlk golü atarak klasını konuştururken, oyunda kaldığı süre boyunca arkadaşlarını da birkaç kez golle burun buruna getirdi. Özetle harika bir oyun çıkardı, bir lider gibi davrandı, 2-0’lık galibiyette başrol oynadı. Tabii başka kahramanların da olduğunu belirtelim. Bunların başında Başkan Mustafa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri geliyor.

Haberin Devamı


ZAFERE GİDEN YOLDA…
Adeta tesisleri mesken tutan Başkan Yılmaz ve arkadaşları, futbolculara her fırsatta moral verdi, birlik beraberlik örneği sergiledi. Bu süreçte taraftarı unutmamalıyız. 4 gün önce 4 gol yiyen futbolculara sırtını çevirmedi, aksine destek oldu. Tribünlere asılan ‘Haydi kaldır kafanı yenmemiz gereken çok şey var’ pankartı ve takımın stadın önünde meşalelerle karşılanması ile zafere giden yolda üzerine düşeni yaptı. Görevini yapanları yazarken sahada ter döken futbolcuları atlamamak gerekir. Hepsi yüreğini ortaya koydu, 21 yıl sonra gelen final için büyük savaş verdi. 4 gün önce yaşadıkları hezimeti unutarak bize profesyonelliğin ne demek olduğunu gösterdiler. Finale gelinceye kadar gol yemediklerini de hatırlatırım. Turda hocaları Ersun Yanal kadar emekleri var.

HAKEMLERİN PERFORMANSI
Bir iki kelam da hakemler için etmek isterim. Maçtan önce orta hakem Mustafa Öğretmenoğlu, yardımcısı Ergin Gözütok ve VAR’da Burak Şeker’in Antalyalı olması büyük tartışma yarattı. Gösterecekleri yönetim merak ediliyordu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar bence hakemleri olumsuz yönde etkiledi. Bu, kararlarına da yansıdı. En bariz hataları maçın ilk yarısında Nuri Şahin’e ceza sahası içinde atılan dirsekti. Neticeye tesir edecek bir pozisyondu. Hadi orta hakem Mustafa Öğretmenoğlu görmedi. Peki VAR hakemi Burak Şeker niye uyarıda bulunmadı? Bu herkes gibi benim de kafamda soru işareti yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!