EYLÜL VE EKİM İÇİN ROTA ÖNERİSİ: KEMER

Güncelleme Tarihi:

EYLÜL VE EKİM İÇİN ROTA ÖNERİSİ: KEMER
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2021 10:12

Huzur veren adeta dinlendiren yol; Kemer yolu. Nice güzel rotalara köprüdür bu yol. Henüz gitmediğiniz yerler var ise, eylül ve ekim Antalya'nın en güzel zamanı bildiğiniz gibi. Mutlaka listenize alın derim.

Haberin Devamı

HEP ayrı yeri var...

Yoluna düştüğüm anda mutlu olduğum, her kavisini, köşesini ezbere bildiğim ...

Hatta, her kilometresinde dinlediğim şarkıları hatırladığım, huzur veren adeta dinlendiren yol; Kemer yolu.

Nice güzel rotalara köprüdür bu yol. Varış noktaları değişebilir ama değişmeyen tek şey var; sağımda ve  solumda doyamadığım, deniz ve dağlar. Sözü fazla uzatmadan, bir süredir çok yer veremediğim rota önerilerini paylaşmak istiyorum bu hafta. Henüz gitmediğiniz yerler var ise, eylül ve ekim Antalya'nın en güzel zamanı bildiğiniz gibi. Mutlaka listenize alın derim.

Yönünüz, Antalya'dan Kemer'e ise; sağınızda yer alan efsane yerlerden birisi, Göynük Kanyonu'dur. Yıllarca, turistlerin uğrak yeri olmuştur, şimdilerde yerli turistlerin de ilgi odağı. Doğada yüzmek nasıl bir deneyim, soğukkkk (!) hatta buz kesmiş bir tatlı suda yüzmek. Belki yüzemeden dişler vurarak çıkmak zorunda kalmak... Buyrun deneyimlemek için güzel bir nokta. Dağı, taşı, ormanı, suyu, yürüyüş rotası her şeyi ile dört dörtlük bir gezi noktası bir milli park. Heyecan arayanlara, elbette, yürüyüşün dozunu tırmanma ile arttırmak veya da kısa bir zipline ile suyun üzerinden karşıdan karşıya, bir çırpıda uçarak geçmek önerilerim arasında olacaktır. 

HER SAPAK AYRI MUTLULUK İÇERİR

Haberin Devamı

Antalya'dan Kemer'e gidiş güzergâhında yolun sağına olan saklar sizi hiç hayal kırıklığına uğratmaz emin olun. 

Kemer 2 kavşağı yani Aslanbucak  kavşağına gelince, başka bir rota önerim ise, Kesme Boğazı Kanyonu. Kemer'in yaylasına çıkış yolu üzerinde hemen başlangıç noktasında yer alan bu boğazı görünce Kemer'in havasının akşamları kimi zaman nasıl serinlik verdiğini kestirmek mümkün. Bu koca vadi, hem suyu hem havası ile yıllardır besler Kemer'i. Göynük kanyonu suyuna göre bir tık daha serindir buranın suyu. Çocukken çok piknik yaptık bu boğazın her bir noktasında. O zamanlar piknikçilik çok meşhurdu. 'Gitmeyeni döverlerdi' desek yeri:) Ama hala da Ata sporumuz desek doğrudur. İp atlanırdı , ip atlamayı bilmeyen yoktu hatta böyle atlamalı , zıplamalı, ik koldan çevrilen ipler içinden akrobat gibi geçerdik... şimdi deseler, yapamam, dolanır düşerim, net! Bakkallarda satılan plastik top olmazsa olmazlardandı. Topum olsa bile, toptancı arabasının üzerinde filede gördüklerime imrenirdim hep, rengarenk olurlardı. Patates salatası, bozulmaz, doyurur ve herkese hitap ederdi, yeşil soğanını yemeden hemen önce doğramak kaydı ile... Evde burun kıvırdığımız her şeyi annem orada bize hiç çabasız yedirirdi. Kurt gibi acıkır, ne var ne yok yerdik... Hey gidi hey... Tuzu, yağı, hatta çayı evde unutmuş olmak çok normal şeylerdi. Sorun olmazdı, piknikçilik, paylaşmayı gerektirirdi. Hemen en yakın komşudan alırsın yerine de bir şey ikram edersin...oldu bitti. Çok özledim, o yalın, sorgusuz, kötü niyet aranmayan günleri, yılları. İnsanlık çok temizdi be! Rotaya geri dönecek olursak; Kesme Boğazı'nda köprüden geçip yukarı devam edin. Gedelme yaylasına varınca Gedelme Kalesi'ni ve anıt çınarı görün mutlaka. Sorun köylüye, gösterir size. 

Haberin Devamı

RÜYA GİBİ PHASELİS

Sonra, Kemer 3 kavşağını da geçtiniz mi, artık Kiriş ve Çamyuva sizi bekler. Sonrası Phaselis. Çocukluğumda okul sonrası kazı evine girdiğim , kazı evi bahçesinde top oynadığım güzel Phaselis. Yeşim ile okuldan arkadaşız, Yeşim'in babası Phaselis'in kapısında görevli idi o yıllar tabi lojmanda kalıyorlar. Bize de bundan daha iyi bir oyun alanı olamazdı heralde. O nedenle, Phaselis'in yeri bir ayrıdır bende. Sonrasında, piknik için sık uğrak yerimiz olmuştur. Ve tabiki, sanat etkinliklerinde Nilüfer'i antik tiyatroda dinlemişliğim de vardır. Bu hafta yine bir piknik denemesi yaptık arkadaşımla. Phaselis yine aynı güzellikte. Elbette geçmişe göre her gittiğimde, kazı ekibinin Hadrian Kapısı'nı yavaş yavaş ortaya çıkarttığını görüyor ve heyecanlanıyorum .Kuzey Limanı ayrı güzel, güney limanı ayrı güzel bir kent . Tek eksik ve fark, bir kaç yıl önceki hortumda yerle bir olan yüzlerce çam ağacının yeri bomboş.

Haberin Devamı

Karşınıza üç adaları alarak kahve yudumlamak isterseniz Güney Limanı ideal; yok ben arkama antik tiyatroyu alayım derseniz Kuzey Limanı doğru nokta. 

Sevgiyle Kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!