EXPO Milano’da Cumhuriyet Konseri

Güncelleme Tarihi:

EXPO Milano’da Cumhuriyet Konseri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 16:38

EXPO 2016 ANTALYA TARAFINDAN MİLANO EXPO 2015'E DAVET EDİLEN 20 KİŞİLİK ÇOCUK KOROSU CUMHURİYETİN KURULUŞUNUN 92. YILI SEBEBİYLE BİR KONSER VERDİ

EXPO 2016 Antalya tarafından Milano EXPO 2015’e davet edilen ve yaşları 5 ile 11 arasında değişen 20 kişilik çocuk korosu, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Günü öncesi, Türk pavilyonunda Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 92. Yıldönümü için mini konser verdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk pavilyonundaki konser, EXPO’yu gezenlere keyifli anlar yaşattı. Suzan Bünül, Hakan Bağcı ve Kubilay Can’ın şefliğindeki özel koro, Türkçe, Japonca, Fransızca, Almanca, İngilizce ve Rusça şarkılar söyledi. Çocuklar için yazılmış Dünya ve Türk Halk ezgilerinden oluşan zengin bir repertuarın yer aldığı konserde, Türk pavilyonunu gezen yüzlerce davetli, özel koroyu cep telefonları ile görüntüledi.
Dünyadaki EXPO’ların nerede yapılacağına BIE ve AIPH’in karar verdiği bilgisini paylaşan EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, Milano EXPO 2015’i kapanışından bir gün önce BIE Günü düzenlendiğini vurguladı. Katmer, “EXPO’muzun teması ‘Çiçek ve Çocuk’. Biz de BIE Günü’ne evrensel dil olan müzik ve geleceğimiz olan çocuklarımız ile katılıyoruz. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla aynı tarihe denk gelmesi bizi fazlasıyla mutlu etti. Türk Pavilyonu’nda özel koromuzla ve ay-yıldızlı bayraklarımızla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladık. Küçük Nüanslar Korosu’nun özel konseri EXPO’yu gezenleri büyüledi” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!