EVİM EVİM, GÜZEL EVİM

Güncelleme Tarihi:

EVİM EVİM, GÜZEL EVİM
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2021 09:09

Puanını 55’e yükselten Alanyaspor, şimdi peşpeşe Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak. Güzel futbolundan şüphemiz yok, bakalım üç İstanbullu karşısında kaç puan çıkaracak.

Haberin Devamı

Alanyaspor’un Gaziantep randevuları genelde çok renkli, tempolu, bol gollü geçer. Futbolun güzellikleri cömertçe ikram edilir. Tıpkı ‘Antep sofrası’ gibidir, zengin menülü… Antep deplasmanındaki son lig düellosu da öyle değil miydi... Topun hakkını vermiş, rakip yarı alanda basmış fakat skor ve puan alamayınca, ‘Antep sofrasından aç kalktık’ demiştik.

4 YIL ÖNCE, 4 YIL SONRA
Alanya-Antep puan kapışmasında 90+9’dan çıkan 3-2’lik skor, bizi tam 4 yıl öncesine savurdu. Süper Lig’e henüz terfi etmiştik… 2017 Nisan’ında Antep’e giden Turuncu-Yeşilliler Lig’in turfandasıydı, yine de gol üretmede hiç sıkıntı çekmiyordu. Vagner Love, Fernandes, Candeias, NSkala, Efecan, Emre Akbaba’lar sahadaydı… Vagner Love, Fernandes ve Candeias’la rakip kaleyi teslim alıp o gün de 3-2 kazanmıştık. 4 yıl da ne ki, bir dolu transferle kadro müthiş bir değişim yaşadı, bakıyoruz da o Alanyaspor’dan sadece bir çift kramponumuz evde kalmış; kaptanlarımız Efecan Karaca ve Yorgo Tzavellas…

Haberin Devamı

ERKEN GOLE REAKSİYON
Ev demişken, Oba futbol mabedimiz, şehrin havası gibi sımsıcaktır, mümbittir. Alanyaspor’a çok iyi gelir… Keyifli futbol ve puanlar fışkırır Oba toprağımızdan, içimizi ısıtır… Biriktirdiğimiz 55 puanın tam 39’unu Oba’dan çıkardık ki, Alanyaspor an itibariyle Süper Lig’in iç saha lideridir; ‘Evim evim, güzel evim!..’ Maçın ilk golü, sendromdu. Kalesinde gördüğü ilk gol, mağlubiyet semptomuydu Alanyaspor için… Suat Aslanboğa’nın başlama düdüğüyle birlikte hücum organizasyonlarını başlattık. Çağdaş Atan’ın futbolcuları çok adamla rakip alana çullanmışken, kaptırılan topa Jefferson’un ortası, Muhammet’in şutu, Marafona topu ağlarımızda görüverdi… Kademe zaafı, Hay Allah!.. Yine de, yenen golün en hayırlısı, erken goldür… Henüz kronometre 6. dakikayı işaretliyordu ki, telafi ve geri dönüş için süre kredisine fazlasıyla sahiptik. Bu gole reaksiyonda gecikmedik, Salih Uçan’ın köşe vuruşundan ortası, M.Pektemek’in kafası, skoru dengeye taşıdı.

M.PEKTEMEK ÇALIŞKANLIĞI
Kadzior’un yerine sağa çekilen Babacar kaleyi yokluyor, ardından M. Pektemek röveşatayla tamamlıyor, gol olmasa da hareket güzel. Pektemek çok özel, çok karakterli bir futbolcu portresi. Babacar ve Bareiro’nun arkasında haftalarca yedek kulübesinde tutuldu, ne kapris, ne sitem. Atan maçların son bölümlerinde sahaya sürüyor, koşuyor, çalışıyor, golünü atıyor, atamasa da rakip savunma siperlerinde çarpışıyor, terini formasına boca ediyordu. İşte bu Pektemek şimdi ilk onbir oyuncusu. Dişiyle tırnağıyla, emeğiyle formayı kaptı. 41’de Maxim’in sıfırdan ortasında yine boştaki Muhammet’le geriye düşülmüş, Salih’in serbest vuruştan ortasına gerilerden sarkan Caulker’ın kafasıyla devreye 2-2 eşitlikle girilmişti.

Haberin Devamı

BAŞROLDE SALİH UÇAN
İkinci perdede de Alanyaspor’un yine tempolu, hücumlu klasik futbolu sahnede; başrolünde de Salih Uçan. Nefis ortalıyor, Berkan uçarak kafayı çakıyor, kaleci Günay’ın refleksi ile çeliniyordu. 53’te köşe vuruşunda Salih’in ortasına M.Pektemek kafasıyla topu Antep ağlarıyla buluşturuyordu. Öne geçtikten sonra da, dolu dizgin koşuyordu Alanyaspor. Günün adamı Salih, 3 golün de asistini yaptı, lakin asla gevşemedi. Topla buluşturduğu Juanfran’ı da golle burun buruna getirdi. Son anlarda tansiyonu hayli irtifa kaydeden rakip teknik adam Sa Pinto’nun kırmızı, Çağdaş Atan’ın sarı kart gördüğü, 90+9’a sarkan maç, nihayet 3-2 Alanyaspor’un galibiyeti ile tescillendi. Puanını 55’e yükselten Alanyaspor, şimdi peşpeşe Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa ile kozlarını paylaşacak. Güzel futbolundan şüphemiz yok, bakalım üç İstanbullu karşısında kaç puan çıkaracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!