Esnaf, Vakıfları halka şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Esnaf, Vakıfları halka şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 16:35

Esnaf, Vakıfları halka şikayet etti

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sobacılar ve Demirciler Çarşısı esnafı, yüksek kira bedelleri yüzünden yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. 50 yıllık geçmişe sahip esnaf, vakıfları imza kampanyası ile halka şikayet etti.

Mesleklerini Ahi Evran'dan aldıkları terbiye ve dürüstlük ile sürdürdüklerini söyleyen 8 yıllık bakırcı ustası Ali Çalışkan, bakırcılık, bıçakçılık, kalaycılık, nalbant, yemenicilik, kaşık oymacılığı ve el zanaatlarını yaparken çeşitli engellerle karşılaştıklarını söyledi. Son yıllarda yaşanan krizlerin üzerine bir de yüksek kira bedellerinin eklendiğini belirten Ali Çalışkan, “Dükkan kiraları Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından fahiş bedellerle bize kiraya verildi. Çarşımızda 29 esnaf var. Bunların 16'sı vakıflarla icralık durumda. Çıkmamız için tahliye kararı verildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bugün 1300 ile 1400 lira arasında kira veriyoruz. Ancak yeni açılan esnaftan 300 ile 600 TL arasında kira alınıyor" dedi.

Yaşanan çifte standartla ilgili çalmadıkları kapı kalmadığını söyleyen Ali Çalışkan, “Baktık kimse derdimize çare olmuyor. Biz de vakıfları halka şikayet etme yoluna gittik. Başlattığımız imza kampanyasına 2 günde 100 vatandaşımız destek verdi. Böyle giderse yakın zamanda 50 yıllık geçmişi olan burada farklı meslek alanlarından esnafı görmek mümkün olacak" diye konuştu.

Toplanan imzalar Antalya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verilecek. Esnaf, buralardan sonuç alınamaması halinde bakanlıklar ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!