ESNAF OYUN KARARINI BEKLİYOR

Güncelleme Tarihi:

ESNAF OYUN KARARINI BEKLİYOR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2020 08:33

Pandemi engeline takılan sektörlerden biri de kahvehaneler oldu. Esnaf oyun geleneğinin sürmesi için çıkacak kararı bekliyor. Esnaf ve vatandaşlar, salgın riskine karşı da ilginç formüller geliştirdi. Bunlar; “Kullan-at masa örtüleri, tek kullanımlık kartlar ve dezenfekte edilmiş oyun taşları.”

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS nedeni ile kapatılan kahvehane ve kırathaneler normalleşme sürecinde 1 Haziran’da belli şartlarda açılmış olsa da bu alanlarda oyun yasağı devam ediyor. İskambil, okey, briç, tavla gibi doğrudan temasa neden olacak oyunlar risk kapsamında değerlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı’nca güncellenen ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne kahve ve kıraathanelerde ortak kullanım amacıyla gazete, dergi bulundurulması da yer alıyor. Yasakların kalkması bekleyişi içinde olan kahvehane işletmecileri ve oyun müdavimleri, salgın tehlikesine karşı geliştirdikleri çözümlerle engelin kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunuyor.

OKEY TAŞLARI DEZENFEKTE EDİLSİN

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, kahvehane ve karathanelerde maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde oyun oynanmasına izin verilmesi için bakanlıklarla görüşerek bazı öneriler sunduklarını söyledi. Bilim Kurulu’nun okey taşından, iskambil kağıdından ve tavla pulundan pandeminin hızla artacağı konusunda görüşü nedeniyle oyunlarladaki yasakların kalkmadığını belirten Dere, sektörün bu riske karşı geliştirdiği formülleri ise şöyle aktardı: “Antalyalı kahvehane ve kırathane esnafı, tek kullanımlık iskambil kağıdı kullanarak, okey taşlarını, tavla pullarını ve zarları her oyun sonrası çok iyi dezenfekte ederek  oyunları yeniden başlatmak istiyor. Aynı şekilde masalarda bir kullanımlık masa örtüleri kullanılabilir. Bu örtülerin her oyun öncesi masalara serilip oyun bitiminde kaldırıması halinde tedbirli şekilde oyunların devam etmesi sağlanabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!