Eski Bakan Eroğlu'dan Antalya ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Eroğludan Antalya ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 13:38

Eski Bakan Eroğlu'dan Antalya ziyareti

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'da il ve ilçe ziyaretlerinde bulundu. İlk olarak Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Eroğlu, ardından AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ı parti binasında ziyaret etti.

Veysel Eroğlu, AK Parti il başkanlığını ziyaretinde Antalya'ya yapılan yatırımlar hakkında açıklamada bulundu. Veysel Eroğlu, “Cumhurbaşkanımız ben bakanken de şimdiki bakanlara da 'Antalya için ne gerekiyorsa yapın' diye kesin talimat verdi. Antalya'yı çok iyi bilirim, bu bölgenin evladıyız, Yörük-Türkmenim neticede. Dolayısıyla hakikaten Antalya yatırıma muhtaçtı. Efendim atıksu problemi vardı, yağmursuyu, dere taşkınları vardı, yol yoktu, mavi bayrak diye bir şey sözkonusu değildi, havaalanı keza. Yani burada adalet binaları bile bodrumlarda faaliyet gösteriyordu. Ama bakın yollar Afyon kaymağı gibi oldu, eskiden Antalya'ya gelirken içimiz dışımıza çıkardı. Havaalanı dünyanın en muhteşem havaalanı oldu" dedi.

'ÇOK BÜYÜK KALKINMA HAMLESİ OLDU'

Bütün okulların yenilendiği, akıllı tahtalar, bilgisayar sistemleri kurulduğunu, Antalya'nın eğitimde çağ atladığını söyleyen Eroğlu, “Çok önemli noktalarda, büyükşehirler arasında ön sıralarda. Ayrıca altyapıda burada özellikle Cumhurbaşkanımızın talimatıyla büyük tesisler kuruldu, denizler temizlendi. Dünyada en çok mavi bayrak olan şehir Antalya, en çok turist gelen illerin başında Antalya geliyor. Yani Antalya hem turizm hem tabiat güzellikleri hem de tarım-ziraat açısından çok önemli. Antalya bütün dünyayı, Avrupa'yı, Rusya'yı besliyor. Gerçekten Antalya'da çok büyük bir kalkınma hamlesi oldu" diye konuştu.

'BURADA BARAJ, GÖLET YOKTU HATIRLARSINIZ'

Bakanlığı döneminde Antalya'ya yaklaşık 11 milyar TL yatırım yaptıklarını anlatan Eroğlu, “Buraya o kadar çok baraj ve gölet yaptık ki, burada baraj gölet yoktu hatırlarsanız. Dere ıslahı diye bir şey yoktu, Antalya kendi haline terkedilmişti. Hükümetimiz buraya tarihindeki en büyük yatırımları yaptı. Sırf benim bakanlığım döneminde 24 baraj gölet, 21 baraj, 3 gölet inşa ettik. 9 baraj gölet inşa ediliyor. Sulamalarda çok önemli mesafe katettik. Otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu, deniz-havaalanı otomatik ölçüm istasyonlarına her şeyi kurduk. Şu anda teknik olarak eksiklik yok" dedi.

'ANTALYA SULAR ALTINDA KALIRDI'

Bakanken derelerle ilgili büyük bir seferberlik yaptıklarını kaydeden Eroğlu, “Türkiye'deki bütün iş makinelerini buraya topladık ve baştan aşağıya dereleri ıslah ettik. Hatırlarsanız Ören Barajı olmadan Antalya sualtında kalırdı. Antalya'yı hem barajları, hem de altyapıyı, o zaman Menderes Türel'in ilk büyükşehir belediye başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanımız dedi ki, 'Veysel hoca sen de o bölgenin evladısın, senin de oraya vazifen var, gideceksin orada bizzat teknik eleman gibi çalışacaksın.' Hakikaten ben burada sayın Menderes Türel'le 1 ay çalışarak özellikle sokaklardaki taşkın problemini büyük ölçüde çözmüştük. Neticede çok şükür Antalya güzel oldu" diye konuştu.

ABDÜLHAMİD HAN SONDAJ GEMİSİ GAZİPAŞA'DA

Antalya'nın hizmetkarı ve Gazipaşa'nın fahri hemşehrisi olarak hizmet vermeye devam edeceğini dile getiren Eroğlu, şunları söyledi: “Zaten bana Gazipaşalı Veysel hoca diyorlar. Ankara'da herkes beni Gazipaşalı bilir. İnşallah bugün Allah nasip ederse Gazipaşa'ya da gideceğim, dostlarla kucaklaşacağız. Gazipaşa güzel diyar, yiğitler diyarı. 45-50 km ötesinde denizde Yörükler 1 kuyusunda Abdülhamid Han faaliyete geçiyor biliyorsunuz. Dün Cumhurbaşkanımız oraya Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'ni yönlendirdi. Gazipaşa'dan belki inşallah petrol ve doğalgaz fışkırır."

Ziyarette AKParti İl Başkanı Taş, Eroğlu'na Antalya'nın coğrafi işaret tescilli Döşemealtı el halısından hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!