Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Güncelleme Tarihi:

Ermenekte kömür ocağında işçilerin mahsur kalması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 21:44

- ÖDP ve İP Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına dikkati çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'da Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve İşçi Partisi (İP) Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına dikkati çekmek amacıyla iki ayrı yürüyüş düzenledi.

Sinan Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bulunan ÖDP binasında toplanıp slogan atan partililerin yürüyüşü Saat Kulesi Attalos Heykeli önünde son buldu.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan ÖDP İl Başkanı Zeynel Ergen, Ermenek'te yaşanan göçükten sonra oluşan su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 kişiyle ilgili her geçen dakika umutların tükendiğini söyledi.

Endişelerinin ve üzüntülerinin büyük olduğunu belirten Ergen, şunları kaydetti:

"Dileğimiz tüm kardeşlerimizin tek bir can kaybı olmadan bir an önce kurtarılmasıdır. Daha önce aynı madeni 3 kez daha su bastı. Gerekli önlemler alınmadan işçi kardeşlerimiz zorla madene indirilmiştir. Madende yaşam odaları bulunmamaktadır. İşin diğer bir yanı ise olayın meydana geldiği saatler aslında işçilerin öğle tatilinde olması gerektiği saatlerdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konyaaltı Varyant'ta İP önderliğinde toplanan grup ise sloganlar atarak Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yürüyüş düzenledi. Bazı kişilerin baretlerle katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Gruplar basın açıklamalarının ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!