Enç ve Türel'den Kemer'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Enç ve Türelden Kemere ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 16:04

Enç ve Türel'den Kemer'e ziyaret

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer'i ziyaret etti. Liman Caddesi çalışmalarını inceleyen Enç ve Türel, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kemer Koordinatörü Hasan Kal ve partililerin de eşlik ettiği Enç ve Türel, Kemer Turizm Eğitim Merkezi'nde (TUREM) düzenlenen toplantıya katıldı.

Milletvekili Enç, Kemer'deki yeni adliye ve hükümet konağının yapılacağı yerle ilgili çok sayıda spekülasyon olduğunu belirterek, bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yeni adliye ve hükümet konağı için İçişleri ve Adalet Bakanlıklarından onay alındığını aktaran Enç, binaların 2018 yılı içerisinde yapımına başlanılacağını kaydetti.

Kemer'in yerel anlamda doğru yönetilmediğini savunan Enç, ilçede yapılan ve devam eden projeler hakkında şunları kaydetti:

"Keçili Barajı'nın yapımı devam ediyor. Sanayi Sitesi'ni genişleterek 60 dükkanı hak sahiplerine verdik. TUREM binası Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tahsis edilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Buranın Denizcilik Fakültesi olması için hiçbir engel kalmadı. Bu yıl eylül ayında öğrenci alımına başlayacağız. 1 trilyona yakın para tadilat için harcanacak. Ulupınar Mahallesi'ne bağlı Çıralı'da elektrik sıkıntısı vardı. Onu da 2 trilyona yakın bir parayla çözeceğiz. Ayrıca buranın imar sorununu da çözdük. Kemer AKEDAŞ'a yaklaşık 3 trilyonluk bir yatırım öngörüyoruz. Beldibi Mahallesi'nin yollarını şu anda yapamıyoruz. Kemer Belediyesi buradaki imar planlarını eksik yaptığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmıyor. Hata ilçe belediyesinde. Kemer'e hizmet vermeye devam edeceğiz."

Başkan Menderes Türel de ilçede yapılan yatırımlar ve yapılacak olan yeni projeler hakkında bilgiler verdi. Bölgeyi özellikle 1980'li yıllardan çıkartarak 2021 model haline getirmek için projelerin devam ettiğini söyleyen Başkan Türel, Büyükşehir'e bağlı bütün yollarda asfalt çalışmalarının tamamlandığı, bununla birlikte yapılan köprülü kavşak ve çalışmasına başlanılan Liman Caddesi projesiyle bölgenin yeni bir yüz kazanacağını vurguladı. Kendisinin bir nevi Kemerli olduğunu ve gençlik yıllarını burada geçirdiğini aktaran Türel, Antalya'nın en önemli turizm ilçelerinden olan Kemer'in 2019 yerel seçimleriyle birlikte Ak Partili bir belediye olması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Enç, Başkan Türel ve beraberindekiler daha sonra düzenleme yapılan Liman Caddesi'ni ve caddedeki esnafı ziyaret etti. Milletvekili Enç ve Başkan Türel ardından taksi durağında şoförlerle çay içti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!