Çiftçiye örnek olmak için sera kurdu

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye örnek olmak için sera kurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2021 11:36

Çiftçiye örnek olmak için sera kurdu

Haberin Devamı

 

Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde ziraat mühendisi Salih Özgünsür, bölge çiftçisine örnek olmak için kurduğu serada topraksız tarımla çilek üretimi yapmaya başladı.

Ziraat mühendisi Salih Özgünsür, yaylada topraksız tarımla çilek yetiştiriciliğinin yapılabileceğini göstermek için yola çıktı. Kurduğu serada üretime başlayan Salih Özgünsür, kısa süre sonra verim almaya ve hasat yapmaya başladı. Salih Özgünsür, "Topraksız çilek yetiştiriciliğinde, toprakta yapılan yetiştiriciliğe göre en büyük farkımız, bitki beslememizin tamamen bitkinin ihtiyacı kadar olması. Çilek bizden 'hangi dönemde, hangi bitki, besin elementini, hangi formda ve ne kadar istiyor' öncelikle bu parametreleri belirledikten sonra, kendi bitki besleme ve gübreleme programımızı oluşturuyoruz. Bu sayede kullandığımız gübrelerde büyük oranda tasarruf sağlıyoruz" dedi.

Kurduğu seranın yalnızca üretim amaçlı olmadığını kaydeden Salih Özgünsür, "Burada aynı zamanda çilekle ilgili ar-ge çalışmalarımı da yürütüyorum. 'Elmalı için serada ve açıkta en uygun çeşit hangisi, üretimi doğallaştırabilmek ve maliyeti düşürmek adına hangi uygulamaları yapabilirim' gibi sorular için burada çeşitli denemeler kuruyorum" diye konuştu.

Salih Özgünsür, çalışmalarının sadece çilekle sınırlı kalmayacağını ve en büyük hayalinin Elmalı'da yetişen çileğin yurt dışına ihraç edilmesi olduğunu da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!