EKMEKTE KORONAVİRÜS OLMAZ

Güncelleme Tarihi:

EKMEKTE  KORONAVİRÜS OLMAZ
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2020 10:00

Koronavirüs salgınının ekmek aracılığıyla yayıldığına ilişkin sosyal medya paylaşımlarına tepki gösteren ATSO Unlu Mamuller Meslek Komitesi Üyesi Murat Totoş, “300 derecede pişen ekmekte hiçbir virüs yaşamaz” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekmek aracılığıyla bulaşabileceğine yönelik sosyal medya paylaşımlarına yönelik ilk tepkiyi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Üyesi Murat Totoş gösterdi. Totoş, fırında 300 derecede pişen ekmekte hiçbir virüsün yaşamasının mümkün olmadığını vurguladı.

AÇIK GIDALAR RİSK ALTINDA
Sosyal mecralarda koronavirüsün ekmek vasıtasıyla taşındığına yönelik birtakım asparagas bilgiler dolaştığını ifade eden Totoş, “Ekmeğin taşıyıcı gıda maddesi olduğunu söyleyerek ve insanlara gerçek dışı sebepler göstererek korku yaratıyorlar. Halbuki yüksek ısıda üretilen bir üründe virüs olması mümkün değil. Bu bilgi tamamen yanlış. Tüketici virüs bulaşma riskine karşı direkt temasın olduğu ürünlerden kaçınsınlar. Açık gıdalar risk altında. Ama ilk elden ürün alabilecekleri fırınlardan gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirler” dedi.

Haberin Devamı

EKMEKTE  KORONAVİRÜS OLMAZ

EKMEĞİ İLK ELDEN ALIN
Türeticileri açık gıdalardan kaçınmaları ve fırınlara gidip ekmeği ilk elden almaları konusunda uyaran ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Totoş, unlu mamullerde hijyen koşullarının ancak taşıma yoluyla sekteye uğrayabileceğini belirterek şunları söyledi: “Eğer insanlar fırınlardan alışveriş yaparlarsa ekmeği ilk elden almış olurlar. Marketlerdeki raflarda bulunan ürünler insanların temasına açık olduğu için hijyen konusunda sıkıntı yaratabilir. Ancak vatandaşlar ekmeklerini fırından alırlarsa hiçbir sağlık sıkıntısı olmaz.”

KORONA FIRSATÇILARINA DİKKAT
Koronavirüs salgını nedeniyle oluşan endişe iklimini kötüye kullanmak isteyen fırsatçıların da türediğini belirten Totoş, “Bu süreçte insanların mağduriyetini kötüye kullanarak ekmekte ve yan ürünlerde fiyat artışına gidenlerin olduğu yönünde duyumlar alıyoruz. Üretimini ve satışını kurallara uygun yapan hiçbir fırın üreticisinde fiyat artışı söz konusu değil. İnsanların panik yapmalarına gerek yok. Ekmek ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılayabileceklerinin garantisini vermek istiyoruz. Yeter ki kimse korkuya kapılmadan hijyen koşullarına uysun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!