DÜNYA KENTLERİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Güncelleme Tarihi:

DÜNYA KENTLERİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2018 10:21

Dünya turizmcileri sürdürülebilir turizmi geliştirmek üzere Dünya Kardeş Kentler Turizm Birliği’ni kurdu. Genel sekreterlik görevine getirilen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurt Dışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, birliğin Antalya ve diğer turizm kentleri için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MALEZYA’nın Langkawi adasında bir araya gelen dünyanın çeşitli kentlerinin belediye başkanları, Dünya Kardeş Kentler Turizm Birliği’ni kurdu. Gossau-Zürih Belediye Başkanı ve İsviçre Belediyeler Birliği Başkanı Thomas Binder’in başkan seçildiği birliğin genel sekreterlik görevine ise Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurt Dışı Temsilcisi Hüseyin Baraner getirildi. ‘We Are One‘ (Biz Biriz) sloganıyla hayata geçirilen organizasyonun ilk toplantısına ev sahipliği yapan Pasifik Asya Turizm Birliği Başkanı Dr. Mario Hardy, “Asya Pasifik Seyahat Birliği, kısa adıyla PATA, sürdürülebilir bir turizm endüstrisinin geliştirilmesinde, dünyanın dört bir yanındaki destinasyonları destekliyor. 12-14 Eylül’de gerçekleşecek PATA Travel Mart, Dünya Kardeş Kentler Turizm Birliği için de mükemmel bir fırsat olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DÜNYA KENTLERİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM

Dünya Kardeş Kentler Turizm Birliği, 2’nci toplantısını yeni üye kentlerle, 12-14 Eylül günleri arasında Malezya’nın Langkawi adasında gerçekleştirecek.

DÜNYA KENTLERİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Uluslararası birliğin Antalya başta olmak üzere Türkiye turizmi için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Baraner, “Dünya kentleri arasında turizm konusunda işbirliği adımlarının atılmasını sağlayacak olan birlik aynı zamanda sürdürülebilir turizmi el birliğiyle ileriye taşımaya yönelik eylem planlarının hayata geçmesini de sağlayacak. Özellikle turizm bölgelerimizdeki belediyelerin katılımı çok önemli. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

ORTAK TANITIM VE PAZARLAMA


Dünya Kardeş Kentler Turizm Birliği’nin şehirlerarası seyahatleri desteklemeyi ve artırmayı, turizm ve seyahat ile ilgili fikir alışverişini geliştirmeyi, kardeş şehirler arasında karşılıklı seyahat akışını sağlamayı, dünya piyasalarında müşterek tanıtım ve pazarlamayı hızlandırmayı ve ortak etkinlikler düzenlemeyi amaçladığını belirten Baraner, her yıl Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda (ITB) sunulacak olan ‘Twin Cities Almanac’ (Kardeş Kentler Yıllığı) yayınlanacağını duyurdu.

 

BAKMADAN GEÇME!