Dokuma yeniden çocuklarla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dokuma yeniden çocuklarla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 14:21

Dokuma yeniden çocuklarla buluşuyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA)- KEPEZ Belediyesi, kente park olarak düzenlediği Dokuma Fabrikası içindeki kreş binasını oyuncak müzesine dönüştürecek.

Kepez Belediyesi, kent parkı düzenlemesiyle halkın kullanımına açtığı Dokuma Fabrikası alanındaki tarihi binaları da çeşitli projelerle kente kazandırıyor. Eski kreş binası da, oyun ve oyuncak müzesine dönüştürülüyor. İhale sürecinin ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasının ardından müzenin yapımına başlandı. Oyun ve oyuncak müzesi, Dokuma Çalışma Grubu'nun hazırladığı rapordaki 'Kreş binası çocuk eğitim merkezi olsun' önerisine göre yapılıyor.

Yapımına başlanılan müze için 713 metrekare büyüklüğündeki kreş binası aslına sadık kalınarak yeniden revize edildi.

EĞLENİRKEN ÖĞRENECEKLER

Çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekanların olacağı müzede, oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişimini mizansen eden ortamlar oluşturulacak. Müzede çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir alan da olacak. Müzenin giriş bölümünde çocuklar, konuşan ağaçla karşılanacak. Daha sonra

Taş Devri oyuncakları ve Pinokyo ahşap oyuncakları atölyelerinde eğlenecek olan çocuklar, masal okuma odasında Haminne Nine ve Adile Teyze'den masallar dinleyecek. Müzedeki deniz, tren ve uzay çağı oyuncaklarının sergileneceği bölümlerde ise çocuklar, oyuncakların diliyle dünya tarihini öğrenecek.

'7'DEN 77'YE ADAM OLACAK ÇOCUK' MÜZEDE

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde, çocukları çok seven Barış Manço da unutulmadı. Müzede, Barış Manço'nun, 1988-1998 tarihlerinde sunduğu '7'den 77'ye Adam Olacak Çocuk' adlı program da canlandırılacak. Türk animasyon çizgi dizisi karakteri Pepee ve ailesi de müzede yer alacak. Plastik oyuncakların da sergileneceği müzede, Türk kültürü bölümünde ise Antalya ve yöresinin geleneksel oyunları da canlandırılacak.

2 MİLYON TL'LİK BİR YATIRIM

Müzede çok sevdikleri çizgi film kahramanlarının sanatsal figürlerini de görebilecek olan çocuklar, çok amaçlı salondaki çalışma alanlarında çeşitli el sanatlarıyla ilgili işler yapabilecek. Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, 2 milyon TL'lik bir yatırım olacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!