Doğaya 'keklik' ve 'saka' bıraktılar

Güncelleme Tarihi:

Doğaya keklik ve saka bıraktılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 11:56

Doğaya 'keklik' ve 'saka' bıraktılar

Haberin Devamı

 

ADEM DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Afyon Şuhut Keklik Üretim İstasyonunda yetiştirilen 50 keklik ve 20 saka, Korkuteli'nde doğaya bırakıldı.

Korkuteli'nde yaban hayatını geliştirmek ve sürdürebilirliği sağlamak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Korkuteli Şefliği ekipleri tarafından, DKMP Afyon Şuhut Keklik Üretim İstasyonunda yetiştirilen 50 keklik ve 20 saka doğaya bırakıldı. Kuşlar, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Orman İşletme Müdürü Hülya Güney ve avcı derneklerinin temsilcileri tarafından bırakıldı.

Salınan kekliklerin doğal yaşama bırakıldıktan sonra uyumlarının sağlanması için de çalışmalar yaptıklarını kaydeden yetkililer, avcı dernekleri ile protokol imzaladıklarını anlattı.

Doğaya salınan kekliklerle beraber daha fazla avlak sahasında daha fazla av ürünü olacağını belirten Kaymakam Erol Tanrıkulu, "Dolayısıyla türlerin korunması anlamında da büyük destek ve katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bu sebeple arkadaşlarımız 50 keklik ve 20 saka kuşunu doğaya saldı. Biz de bu kapsamda onların yanında olmak istedik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!