DMD hastaları, farkındalık gününde buluştu

Güncelleme Tarihi:

DMD hastaları, farkındalık gününde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 14:21

DMD hastaları, farkındalık gününde buluştu

Haberin Devamı

 

İsmail ÖRS/ANTALYA, (DHA) - 7 Eylül Dünya Duchene muscular distrofi (DMD) farkındalık gününde, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde DMD Hastalığı Mücadele Derneği tarafından organizasyon düzenlendi.

DMD hastaları ve aileleri, dernek üyeleri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Yalçın Yüksel, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, katılımcılar birbirlerine destek oldu ve gökyüzüne balon bıraktı.

Burada bir konuşma yapan Dernek Temsilci Yardımcısı Dilek Günel, son dönemde yapılan bilimsel çalışmalar ile tedavi umutlarının arttığını ifade etti. Günel, “Ülkemizde 5 bin çocuk bu hastalıkla mücadele ediyor. Aileler olarak toplumsal duyarlılık bekliyoruz ve teşhis tedavi merkezlerinin kurulmasını istiyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler tedavi umutlarımızı artırıyor" dedi. DMD hastalığı hakkında da bilgi veren Günel, “Çocukluk döneminde başlayıp ilerleyen yıllarda hastaları tekerlekli sandalyeye mahkum eden bir kas erimesi hastalığıdır" dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Aylin Yaman, kas hastalıklarının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Doç. Dr. Yaman, “Antalya'da 800 kayıtlı kas hastası var ve bunların 98'i DMD ile mücadele ediyor. Kısa süre içerisinde imkanlarımızı geliştirerek daha iyi hizmet vermek istiyoruz" dedi.

DMD hastaları ile tek tek ilgilenen Milletvekili Mustafa Köse ise DMD hastaları için farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Köse, “Çocuklarımız, aileleri, doktorlar ve devlet yetkililerinin desteği ile tedavi imkanlarını zorluyoruz. DMD'yi ne kadar anlatabilirsek, toplumda farkındalık yaratacak şekilde tanıtabilirsek tedavi imkanları da artacaktır" dedi. Bu konuda gayret gösterdiklerini belirten Köse, “Dünyadaki tedavi imkanlarını takip ediyoruz. Daha iyisini ülkemizde uygulamanın gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!