Devlet Ayşe’yi yalnız bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

Devlet Ayşe’yi yalnız bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2018 10:50

Hürriyet’in Türkiye gündemine taşıdığı Antalya’da üvey babasının tecavüzüne uğrayan Ayşe K.’ya devlet sahip çıktı.

Haberin Devamı

DEVLET DENETİMİ

HÜRRİYET’’in “Ayşe’yi kim kurtaracak” manşeti ile Türkiye gündemine taşıdığı 14 yaşındaki Ayşe K.’nın durumuyla ilgili son bilgileri Hürriyet ile paylaşan Antalya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, anne H. ve Ayşe K.’nın ikamet ettiği evde uzman incelemesi yapıldığını söyledi.

RAPOR HAZIRLANDI
Üvey kızı Ayşe K.’ya tecavüz etmekle suçlanıp 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve şu anda Yargıtay kararını bekleyen üvey baba Y.S.’nin anne ve kızıyla aynı ikamette bulunmadığını vurgulayan Çalışkan, şöyle dedi: “Ayşe’nin durumu ile ilgili uzman görüşlerinin yer aldığı geniş kapsamlı bir rapor hazırlandı.”

YENİ TEDBİR ALINABİLİR
“Rapor kapsamında kızımızla ilgili danışmanlık tedbiri alındı. Bu tedbire göre; Ayşe farklı zaman dilimlerinde sık sık ziyaret edilecek. Kendisi kardeşleri ve annesi ile görüşmeler yapan uzmanlarımız eğer gerekli görürse Ayşe’nin durumuyla ilgili yeni tedbirler alınmasını isteyecek. Kurum olarak konuyu çok yakından takip ediyoruz.”

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?
Antalya’da 10 yaşından bu yana üvey babasının istismarına uğradığını söyleyerek devlete sığınan Ayşe K. (14), annesi, tecavüzle suçlayarak boşandığı Y.S. ile barışınca şikayetini geri çekmişti. Ayşe, 2 yıl sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonucu, 25 yıl hapse çarptırılan üvey babayla yeniden aynı çatı altında yaşamaya başlamıştı. Olayın ortaya çıkmasının hemen ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçmişti.

BAKMADAN GEÇME!