Demreliler kan verdi

Güncelleme Tarihi:

Demreliler kan verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2021 10:30

Demreliler kan verdi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay ekibi Antalya'nın Demre ilçesinde kan bağış kampanyası düzenledi.

Doktor Okan Erdoğan başkanlığındaki 6 kişilik Kızılay ekibi, kan toplama otobüsüyle Demre'ye geldi. İlçe merkezindeki Eynihal Parkı'nda kan bağışı toplayan ekip, ilk gün 58 ünite, ikinci gün 83 ünite, üçüncü gün 56 ünite, dördüncü gün 84 ünite olmak üzere toplam 281 ünite kan bağışı aldı.

Dr. Okan Erdoğan, "Demreliler kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Bunu çok iyi biliyoruz. Pandemi sürecindeyiz. Yazı aratmayan 4 günde kan bağışı topladık. Pandemi sürecinin etkisi ve insanların güzel havada serada çalışması nedeniyle 4 günde yapılan 281 ünite kan bağışı, geçmiş kampanyalara göre biraz az oldu. En son gelişimizde 407 ünite kan bağışı yapılmıştı. Ama bu süreçte daha çok kana ihtiyacımız var. Şu anda kan stoklarımız kritik seviyede. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz süreçte, kan bağışı konusunda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz. Korkmasınlar, biz koronavirüse karşı her türlü tedbiri alıyoruz. Endişe etmelerine gerek yok. Gelsinler, gönül rahatlığı içinde kan bağışında bulunsunlar. Yapacağınız bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman size veya bir yakınınıza can olarak geri dönebilir. Bir ünite kan, bir can demektir. Bu nedenle kan bağışı konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı. İçinde bulunduğumuz süreçte bir kat daha duyarlı olmalıyız. 18- 65 yaş aralığında sağlıklı olan kadınlarımız 4 ayda bir, erkeklerimiz 3 ayda bir kan bağışı yapabilir. Kan bağışı yapmak, sağlıklı olmanız katkı sağlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!