Demre'de Andrey Karlov anıldı

Güncelleme Tarihi:

Demrede Andrey Karlov anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2021 10:19

Demre'de Andrey Karlov anıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- RUSYA'da kutlanan 10 Şubat Diplomatlar Günü kapsamında, Ankara'da suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için Antalya'nın Demre ilçesindeki anıtında anma töreni düzenlendi.
10 Şubat Rus Diplomatlar Günü dolayısıyla Demre'deki Andrey Karlov Caddesi'ndeki anıtta düzenlenen anmaya Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Alexsey Laytsev, Başkonsolosluk Ateşesi Alexsander Ryumkov, aileleri ve sınırlı sayıda kişi katıldı. Muavin Konsolos Alexsey Laytsev ve Ateşe Alexsander Ryumkov, birlikte Andrey Karlov Anıtı'na, Rusya bayrağının renklerindeki çiçeklerden oluşan bir çelenk sundu. Ardından Andrey Karlov ve Rus diplomatlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Törende kısa bir konuşma yapan Alexsey Laytsev, "2002 yılından bu yana Rusya'da 10 Şubat günü Rus Diplomatlar Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde, elim bir suikasta kurban giden, Rusya kahramanı unvanı verilen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u bir kez daha saygıyla, özlemle  anıyoruz. Rusya'da ilk diplomatik faaliyetler 1549 yılında başladı. Ancak Rusya'nın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararı ile 10 Şubat Diplomatlar Günü olarak kutlanmaya başladı. Bu ülkemizde diplomasiye ve diplomatlara verilen bir önemin ve değerin göstergesidir. Andrey Karlov, Rus diplomatları için bir okuldur. Rusya'nın gelmiş geçmiş en başarılı diplomatlarından biridir. Çok iyi bir insan, barış adamı ve iyi bir Türkiye dostudur. Türkiye- Rusya dostluğunun gelişmesine çok önemli katkı sağlamıştır. Her gün giderek gelişen Rusya- Türkiye dostluğunun en önemli sembollerinden biridir. Andrey Karlov bu anıtla, adının verildiği bu caddeyle Rusya - Türkiye dostluğunu, dünya barışına katkı sağlamaya devam ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!