Demre- Elzach kardeşliği kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Demre- Elzach kardeşliği kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 10:12

Demre- Elzach kardeşliği kutlandı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesiyle Almanya Baden- Württemberg Eyaleti'nin Elzach kentiyle olan kardeş şehir ilişkilerinin 20'nci yılı düzenlenen geceyle kutlandı.
Demre'deki bir otelde düzenlenen kutlama gecesine Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Elzach Belediye Başkanı Roland Günther Tibi, Elzach ile kardeş şehir antlaşmasını imzalayan eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, Elzach ve Demre Belediye meclisi üyeleri, 1997 yılından bu yanan Elzach şehrini ziyaret eden eski Demre belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve bir grup Demreli katıldı.
Gecede kardeş şehir ilişkisinin kurulmasına öncülük eden emekli öğretmen Ahmet Acar, Almanca ve Türkçe olarak kardeş şehir ilişkisinin kurulma öyküsünü anlattı. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Elzach Belediye Başkanı Roland Günther Tibi ve eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım'a plaket vererek teşekkür etti. Kardeş şehir ilişkisine katkı sağlayan eski Demre Belediye Başkanı Adnan Genç'in plaketini dönemin belediye meclisi üyesi Durukan Avcı'ya verdi. Gecede, Demre Belediye meclisi üyeleri, Elzach Belediye meclisi üyelerine hediye verdi. Demre Belediye Başkanı Topcu ile Elzach Belediye Başkanı Tibi birbirlerine tablo hediye etti.
Gecede Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu'nun 59'uncu yaş günü de kutlandı. Hazırlanan pastayı Topcu torunlarıyla beraber kesti. Başkan Topçu'ya Alman meslektaşı doğum günü hediyesi verdi.
Gecede geçen pazar günü yola çıkmadan önce kalp krizi geçirerek komada olan kardeş şehir ilişkisini imzalayan eski Elzach Belediye Başkanı Michael Heitz için iyi dilekler gönderildi.
Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "Bu akşam farklı iki ulustan dostların buluşmasının çok güzel bir örneğini yaşıyoruz. Öncelikle bu ilişkiyi kuran herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra bize düşen görev, bu  dostluğun ebediyen yaşatılması. Bunun için bize düşen görev yapılacak" dedi.
Elzach Belediye Başkanı Roland Günther Tibi de "Önyargıları yıkmanın en kolay yolu dostluktan, kardeşlikten, hoşgörüden geçer. Farklı dilden, farklı dinden olsak da hepimiz iyi duygular taşıyan insanlarız. Bu dostluk bizi birbirimize yaklaştırıyor. Türk- Alman dostluğuna ve dünya barışına katkı sağlıyor. Bize gösterdiğiniz konukseverlik için, açtığınız kalbiniz için, dostluğunuz için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Gecede Türk ve Alman dostlar müzik eşliğinde coşarken, birlikte oynadı ve halay çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!