Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Antalya'dan iki okul

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğanın çağrısına Antalyadan iki okul
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2020 17:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Antalya'dan iki okul

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Okullardan Yarınlara' programında hayırseverlere yaptığı çağrıya Antalya'dan ilk yanıt iş insanları Fatih Selek ve Ali Işıkhan'dan geldi. Kepez'de 4 derslikli anaokulu ve 20 derslikli ilkokul yapımı için Antalya Valiliği'nde protokol imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleşen 'Okullardan Yarınlara' programında hayırseverlere yaptığı eğitime destek çağrısına ilk yanıt Antalya'dan geldi. Antalya'dan iki hayırsever iş insanı biri anaokulu, biri ilkokul olmak üzere iki okul yaptırmak için Antalya Valiliği'nde protokol töreni düzenlendi. Protokole Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, hayırsever iş insanları Fatih Selek ve Ali Işıkhan katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayırseverlere yaptığı çağrıyı hatırlatan Vali Karaloğlu, daha öncede görüştüğü Fatih Selek'in, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyar duymaz, 'Antalya'da ilk ben cevap vermeliyim' diyerek ortağıyla birlikte bizi aradılar. Allah razı olsun. Teşekkür ederim" dedi.

Son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye'nin tamamında okullar ve eğitim kurumlarının elden geçirdiğini belirten Vali Karaloğlu, “Depreme dayanıklılık testleri yapıldı ve her ilde depreme dayanıklılık noktasında sorunu olan okullar tespit edildi ve valiliklere de bu okulların acilen boşaltılması ve yıkılmasıyla ilgili talimat geldi. Antalya'da spor salonu ve atölyelerle birlikte20 eğitim kurumu ve 6 bin 651 öğrencinin okuduğu 14 okulda 238 dersliği iki hafta önce boşalttık. Bu okulları şimdi hızlı bir şekilde yıkıp yerlerine yeni okullar yapacağız" diye konuştu.

Antalya'nın ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için 600 dersliğe ihtiyaç kaldığını belirten Vali Karaloğlu, “Buna 235 derslik daha ilave edildi. Yani acilen Antalya'da 835 dersliğe ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımızın Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap verip valiliğe koşmalarını çok kıymetli buluyorum. Bu problemi el birliğiyle çözeceğiz, hayırsever vatandaşımız, devlet ve arsa konusunda belediyelerin katkısıyla hep beraber eğitimdeki mekan problemini çözeceğiz" dedi.

Depremsellikle ilgili tespitler sonrasında oralarda çocukların tutulmasının mümkün olmadığına da dikkati çeken Vali Münir Karaloğlu, şunları söyledi:

“Bazıları 'senenin ortasında niye bu karar alındı' diye eleştiriyor. Çalışma sene ortasında bitti, nihayetinde bütün ülke genelinde bütün okulların elden geçirilmesi çok büyük bir çalışma. Bittiği anda ne zaman bittiyse o zaman boşaltılmış. Bundan memnun olmak, teşekkür etmek varken, 'niye sezonun ortasında, niye şimdi' sorusunun cevabı, şimdi tespit edildi, başka da bir cevabı yoktur."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!