Çocuklar için 5 milyon adım

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için 5 milyon adım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2019 10:31

‘Çocuklar için 5 milyon adım’ hedefiyle Antalya’dan yola çıkan Ertan Çalışkan, köy köy gezip öğrencilere okul malzemeleri dağıtarak 56 günde İstanbul’a ulaştı.

Haberin Devamı

56 GÜNLÜK YOLCULUK
ANTALYA’nın çeşitli bölgelerinde karavanıyla konaklayarak yaşayan 27 yaşındaki Ertan Çalışkan, köy köy gezerek eğitim alan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere ‘Çocuklar için 5 milyon adım’ adını verdiği bir kampanya başlattı.
Sosyal medyada duyurduğu kampanyayla öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eşyaları toplayan ve onları dağıtarak Antalya’dan İstanbul’a kadar yürüyen Çalışkan, yolculuğunu 56 günde tamamladı. Çizdiği güzergah üzerinde gittiği her okulda öğrencilerin tüm eksiklere ve zorluklara rağmen eğitim almak istediklerini gördüğünü belirten Çalışkan, daha çok köye ulaşıp daha çok çocuğu mutlu etmek istediğini söyledi.
NEŞEYLE KARŞILADILAR
Gittiği her okulda çocukların kendisini neşeyle karşıladıkları dile getiren Çalışkan, “Akdeniz çocuklarının çok rahat büyüdüğü, ekonomik zorluk yaşamadığı düşünülür. Ancak köyleri tek tek gezip gördükten sonra durumun hiç de öyle olmadığını anladım. İnsanlar sadece sahil bölgelerini görüyor. Ama köylerde okul çağındaki çocuklar 40-50 derece sıcağın altında tarlalarda çalıştırılıyor. Hem çalışıp hem de okumaya çalışan bu çocukların yüzünü güldürmek benim için büyük mutluluktu” diyerek bu tür kampanyalara devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!