ÇİFTÇİ DİJİTALE ALIŞIYOR

Güncelleme Tarihi:

ÇİFTÇİ  DİJİTALE ALIŞIYOR
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2020 09:01

Koronavirüs salgını döneminde çiftçi eğitimleri dijital ortama taşındı. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve kurumların iş birliğiyle çiftçilere 5 farklı dalda uzaktan eğitim programı hazırladı.

Haberin Devamı

PANDEMİ nedeniyle öğrenciler gibi çiftçiler de uzaktan eğitime geçti. Yetiştiricilere yönelik kurslarını internete taşıyan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ocak ayında aronya yetiştiriciliği, parfüm bitkileri, elma kültürü, ipekçilik ve peynir kursları verecek. Üreticilerin internet üzerinden kayıt olacağı ve dijital olarak izleyeceği eğitimler uzman isimler tarafından verilecek. Eğitime katılan üreticiler belge alacak.

DİJİTAL PEYNİR ATÖLYESİ
Antalya Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen Peynir Atölyesi’nin ilki 2 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Gastronomi uzmanı Öznur Apaydın tarafından verilecek online eğitimde ev yoğurdu, labne peynir ve tatlı lor yapımı öğretilecek. Online programa ABD saatiyle 06.00, Almanya saatiyle 12.00 ve Kazakistan saatiyle 17.00’de bu ülkelerde yaşayanlar da katılabilecek.

Haberin Devamı

15 BÖLÜMLÜK ELMA DERSİ
Toplam 15 oturum sürecek olan ‘Elma Kültürü’ dersleri ise 4 Ocak’ta başlayacak. Elma yetiştiriciliği ile ilgili her şeyi kapsayacağı duyurulan dersler uzman isimler tarafından verilecek. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) iş birliğiyle düzenlenen eğitim Antalya Tarım Online isimli sosyal medya kanalları üzerinden gerçekleştirilecek. 2019’da 264 bin 566 ton elma toplanan Antalya, Türkiye üretiminin yüzde 7.31’ünü karşıladı.

‘SÜPER MEYVE’ ARONYA
Türkiye’de de üretimi son yıllarda yapılmaya başlanan ve ‘süper meyve’ diye adlandırılan aronya yetiştiriciliği 9 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’de ders konusu olacak. Kuzey Amerika kökenli bir meyve olan aronyanın antioksidan özellikleri, morfolojisi, iklim ve toprak istekleri, hasadı, kültürel işlemleri, topraklı ve topraksız yetiştiricilik örnekleri Doç. Dr. Nafiye Adak tarafından anlatılacak.

YENİDEN İPEK BÖCEKÇİLİĞİ
Geçmişte ciddi boyutlarda ipek böceği yetiştiriciliği yapılan Antalya’da bu üretimi yeniden canlandırmak amacıyla başlatılan ipek böceği derslerinin ilki 13 Ocak Pazar günü saat 20.00’de yapılacak. Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümran Şahan tarafından verilecek ilk derste ipeğin kullanım alanları, yaş koza ve ham ipek üretimi, fiyatlar, üretimde yaşanan sorunlar işlenecek. Türkiye’de 50 ildeki yaş koza üretiminin yüzde 14’ü Antalya gerçekleştiriliyor. Son yıllarda yapılan teşviklerle başta Alanya ve Gazipaşa olmak üzere Manavgat, Kepez, Konyaaltı ilçelerinde yaş koza üretimi başladı.

Haberin Devamı

PARFÜM BİTKİLERİ EĞİTİMİ
Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) iş birliğiyle başlatılan bir diğer kurs olan parfüm bitkileri eğitimi de 16 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 20.00’de start alacak. 6 gün sürece olan eğitimi ABD saatiyle 12.00, Almanya saatiyle 18.00 ve Kazakistan saatiyle 23.00’te bu ülkelerde yaşayanlar da izleyebilecek.

BAKMADAN GEÇME!