CHP'ye bir darbe de İmar Komisyonu'nda İYİ Parti'den

Güncelleme Tarihi:

CHPye bir darbe de İmar Komisyonunda İYİ Partiden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2021 14:43

CHP'ye bir darbe de İmar Komisyonu'nda İYİ Parti'den

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili Abdurrahman Yılmaz'ın Meclis Başkanvekilliği seçimini CHP'li Deniz Filiz'e karşı almasının ardından ikinci sürpriz İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndaki görev bölümünde yaşandı. İYİ Parti'nin adayı Barış Bulut, AK Parti ve MHP'nin desteğiyle 5 oyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı seçildi. CHP'nin adayı Erkan Demirci ise 3 oyda kaldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ilk sürpriz, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda meclis başkanvekilliği seçiminde geçen hafta yaşandı. 1'nci Meclis Başkanvekilliği görevini yürüten CHP'li Deniz Filiz yerine, kullanılan 101 oyun 48'ini alan AK Partili Abdurrahman Yılmaz seçildi. Filiz ise 46 oyda kaldı. AK Parti'den 34, MHP'den 11 oyun yanı sıra, farklı partilerden 3 oy alan Yılmaz, Muhittin Böcek'in yokluğunda 3 yıl boyunca Meclis Başkanvekilliği görevini yürütme görevini üstlendi. Millet İttifakı'nın çoğunlukta olduğu belediye meclisinde Cumhur İttifakı adayı Yılmaz'ın seçilmesi, sürpriz olarak nitelendirildi.
CHP'ye bir darbe de Millet İttifakı'nda ortağı olan İYİ Parti'den geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda başkanlık seçimi için 4 üyeli CHP'den Erkan Demirci aday olurken, karşısına tek üyeli İYİ Parti'den Barış Bulut aday olarak çıktı. AK Partili üyeler Ali Çetin, Cumhur Göncü ve Yusuf Karamancı ile MHP'li üye Selçuk Senirli, Bulut'a destek vererek 5 oya ulaştırdı. Son iki dönemin komisyon başkanı CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu'nun katılmadığı toplantıda Erkan Demirci ise Mithat Aras ve Zekeriya Altun'un desteğinde 3 oyda kaldı.
AK Parti ve MHP'nin Bulut'u desteklemesi üzerine yeni komisyon başkanı İYİ Partili Barış Bulut oldu. Kepez'den meclis üyesi ve inşaat mühendisi Barış Bulut, Serik Belediye Başkanı AK Partili Enver Aputkan'ın damadı ve geçen yıl vefat eden CHP Milletvekili adayı Ortopedist Dr. Arif Bulut'un oğlu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!