Çavuşoğlu: Malezya 3 FETÖ'cüyü teslim etti, Körfez ülkeleri FETÖ'yü terör listesine aldı (2) - Yeniden

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: Malezya 3 FETÖcüyü teslim etti, Körfez ülkeleri FETÖyü terör listesine aldı (2) - Yeniden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 17:12

Çavuşoğlu: Malezya 3 FETÖ'cüyü teslim etti, Körfez ülkeleri FETÖ'yü terör listesine aldı (2) - Yeniden

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya'daki FETÖ üyesi 3 teröristin dün gece teslim alındığını söyledi. Çavuşoğlu, dün Körfez İşbirliği Konseyi'nun FETÖ'yü terör listesine aldığını da söyledi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi'nin (AMATEM) açılış töreni de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla yapıldı. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki AMATEM'in açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın ve Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.
KÖRFEZ ÜLKELERİYLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI
Riyad'da dün 4 yıldan sonra ilk defa Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman gibi ülkelerle Körfez İşbirliği Konseyi Türkiye toplantısının gerçekleştirildiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Serbest Ticaret Anlaşması imzalamak için çalışma başlattıklarını söyledi. Buradaki ülkelerle her türlü ilişkinin geliştirilmesi için yol haritası çizildiğini anlatan Çavuşoğlu, bir sonraki toplantının gelecek yıl Mayıs ayında Antalya'da olacağını aktardı.
KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ FETÖ'YÜ TERÖR LİSTESİNE ALDI
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmelerdeki önemli bir gelişmeyi de anlattı. 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu terör yüküyle içeride ve dışarıda mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeliyiz. Yunanistan'a kaçtılar, şimdi sığınma talepleri reddoluyor. 1'i kaldı, diğer 7'sinin sığınma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bir an evvel onu getirmek için çalışıyoruz. Ayrıca dün Körfez İşbirliği Konseyi FETÖ'yü terör listesine aldı" dedi.
MALEZYA 3 FETÖ'CÜYÜ TESLİM ETTİ
Önümüzdeki hafta içinde salı-çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısının kardeş ülke Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleşeceğini belirten Çavuşoğlu, “İslam İşbirliği Teşkilatı da FETÖ'yü terör listesine alacak. Şu anda taslak hazır, üst düzey uzmanlar toplantısında kabul edildi ve dün gece Malezya'dan üç FETÖ'cü teröristi ülkemize teslim aldık. Şunu bilsinler nerede olurlarsa olsunlar, ülkemize bu acıyı yaşatanlara hesabını yargı önünde soracağız, onları yargıya teslim edeceğiz. Türkiye'de de, yurtdışında nerede olursa olsun alıp getirip yargıya teslim edeceğiz. Er ya da geç FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz. Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız Washington'a gidiyor. İlave belge ve delillerle beraber bazı temaslarda bulunacak" dedi.
SURİYE'DE VEYA IRAK'TA MÜCADELE SÜRECEK
Bazen sorunlarla karşı karşıya kalınabileceğini ve bugün terörün her türlüsüyle mücadele edildiğini anlatan Çavuşoğlu, “2 gün önce, daha önce ilk defa bir Türk ilk defa bir Müslüman olarak başkanlığını yaptığım Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde 47 ülkeden gelen milletvekilleri, büyükelçilere ve uzmanlara hitap ettim. Orada da söylediğim gibi terör örgütleri arasında hiç ayrım yapmadan FETÖ, PKK, YPG, DHKP-C, ideolojisi ne olursa olsun mücadelemizi içeride ve dışarıda, Suriye'de veya Irak'ta Türkiye'de veya Avrupa'da sürdüreceğiz. Ve artık onların son çırpınışları şehirlerden temizliyoruz, dağlardan da temizlemeye başladık" diye konuştu.
MALEZYA BAŞBAKANI İADEYİ SAĞLAMIŞ
Geçen hafta Malezya Başbakanı ile Bangkok'ta Asya Diyalog Toplantısı'nda görüştüğünde üç kişiyi vereceklerini söylediklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Ben de döndükten sonra Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve ilgili kurumlarımıza bilgi verdim ve karşılıklı temaslar sonucunda dün gece üç kişiyi teslim ettiler. O gün Bangkonk'a gittiğimizde iş forumuna biri sızmış. Bizim uyarımız üzerine dışarı attılar" dedi.
LOZAN'DA SURİYE GÖRÜŞÜLECEK
Yarın Lozan'da Suriye konusuyla ilgili katılacağı görüşme öncesinde de bilgiler veren Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“Ateşkes nasıl sağlanır, çatışmalar nasıl durdurulur, insani yardım nasıl ulaştırılır ve siyasi dönüşüm nasıl olur. Ama maalesef bugüne kadar hep havanda su dövüyoruz. Varılan anlaşmalar ya da ortaya çıkan kararlar uygulanmıyor. DAEŞ'e karşı 65 ülkeyiz, 3 senedir mücadele ediyoruz güya, hep farklı görüş ve hesaplar. DAEŞ'e karşıda etkili mücadele yok, işte bizim en son başlattığımız mücadele en etkin mücadele oldu ve kısa sürede sağlanan başarı ortada. Şimdi Lozan'da Türkiye olarak görüşmelerin anlamlı olmasını istiyoruz. Yani sonuç odaklı ve uygulanmasını istiyoruz. Amerikalılara da, Ruslara da söyledik, dün Riyad'da buraya katılacak Suudi Arabistan ve Katar'ın dışişleri bakanlarıyla üçlü toplantıda değerlendirmede bulunduk. Yarın ikili görüşmelerimiz de olacak. Lavrov'la ve John Kerry ile görüşeceğiz. İran'la son zamanda sırf bu konuda üç defa görüştük. Ama maalesef netice yok ve artık netice alalım, burada insanlar açıktan ölmesin. Rejim bundan memnun olabilir ama insani dramlar var. Şimdi insanlık suçuyla, soruşturmalarla ilgili değişik ülkelerin girişimleri var. Biz de bunları destekliyoruz. Gerçekten soruşturulması, incelenmesi lazım. Suriye'de insanlık suçu işleniyor. Ama daha fazla masum insanın ölmemesi için havadan bombalamanın, kuşatma ve açlığa terk ederek öldürme metotlarının artık durması gerekiyor."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!