CARNEGIE HALL’DE ‘TÜRK EZGİLERİ’

Güncelleme Tarihi:

CARNEGIE HALL’DE ‘TÜRK EZGİLERİ’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2019 10:36

Viva Music Vakfı Uluslararası Piyano Çalgı ve Koro Yarışması’nda birinci olan Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi Acapella Korosu, 1891’de açılan dünyanın en ünlü konser salonlarından biri New York Carnegie Hall’de sahne alacak.

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü yarışmalardan olan ve bu yıl 17.si gerçekleştirilen Viva Music Vakfı Uluslararası Piyano, Çalgı ve Koro Yarışması’nın Alanya ayağı sona erdi. Yarışmanın Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirilen ayağının ardından Alanya’da gerçekleştirilen bölümüne 8 Rus korosu ile Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi’nin acapella korosu katıldı. Şef Devrim Şehitoğlu tarafından yönetilen koro, bir ilke imza atarak 8 Rus korosunu geride bıraktı ve yarışmanın birincisi oldu.

CARNEGIE HALL’DE ‘TÜRK EZGİLERİ’

NEW YORK CARNEGİE HALL’DE ÇIKACAKLAR
Acapella korosu bu başarıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinin Manhattan kentinden bulunan dünyanın en ünlü konser salonlarından biri olan New York Carnegie Hall’de sahne almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

KONSER TEKLİFLERİ GELİYOR
Yarışmanın Türkiye ayağının sanat yönetmeni Mahir Öztürk, Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi Acapella Korosu’na dünyanın birçok ülkesinden konser tekliflerinin geldiğini belirterek, “Ülkemizi temsil etmenin sorumluluğunun farkındayız” dedi.

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYORUZ
Çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten şef Devrim Şehitoğlu da, amaçlarının Türk müziğini, Türk bestecilerini ve onların eserlerini dünyaya tanıtmak olduğunu dile getirdi. Şehitoğlu, “Repertuvarımızı o şekilde belirledik. Geçtiğimiz yıl Macaristan’da gerçekleştirilen bu yarışmada dünyanın bir çok ülkesinden katılan 16 koroyla yarışarak altın diplomanın sahibi olmuştuk. Bu yıl tarihte ilk kez koro dalında birinci olduk. İlgi çok yoğun. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!